seaworld
Üzlet

Egy cég, aminek gyakorlatilag eltűnt a bevétele a koronavírus miatt

Portfolio
A SeaWorld látogatottsága és bevétele is óriási ütést szenvedett el a második negyedévben a koronavírus miatt, miután a járványhelyzet közepette a cégnek be kellett zárnia az élményparkjait, és azok a negyedév legnagyobb részében zárva is tartottak – derült ki a társaság második negyedéves gyorsjelentéséből.
A Portfolio legtöbb tartalma ingyenesen hozzáférhető, ahogy ez a cikk is.
A médiapiaci helyzet azonban folyamatosan változik: ha támogatni szeretnéd a minőségi gazdasági újságírást, és szeretnél részese lenni a Portfolio közösségnek, akkor fizess elő a Portfolio Signature cikkeire. Tudj meg többet

A tavalyi év azonos időszakával összehasonlítva a SeaWorld árbevétele gyakorlatilag eltűnt a második negyedévben, a visszaesés egészen pontosan 95,6 százalékos volt, így 18 millió dolláros árbevételt ért el a cég, ami 388 millió dolláros csökkenést jelent a tavalyi második negyedévhez képest.

A bevételek visszaesése után talán nem meglepő, hogy a cég veszteséges lett a negyedévben, a tavalyi 52,7 millió dolláros adózott eredmény után a társaság 131 millió dolláros adózott veszteséget könyvelt el.

A cég arról számolt be, hogy parkok kora júniusi újranyitása után a forgalom jelentősen visszaesett, a negyedévben összesen 300 ezer fős forgalma volt a cégnek, ami 6,2 millióval kevesebb, mint tavaly. Júliusban a cég közölte, hogy az elmúlt néhány hétben a forgalom az önkéntes karantén miatt a megszokott forgalom 10 százalékára esett vissza.

A SeaWorld Entertainment a március közepén eszközölt parkbezárások után június 6-án kezdte meg részlegesen újranyitni néhány élményparkját, viszont azok kevesebb napon tartanak nyitva, és a kapacitásaikat is limitálták. A második negyedévben összesen 7 darab élménypark nyitott ki, és ezek is csak 98 napon keresztül működtek az említett korlátozások mellett. Összehasonlításként a bázisidőszakban a cégnek 12 parkja volt teljesen nyitva, 861 napon keresztül.

Bár a koronavírus megfékezése érdekében hozott korlátozások még életben vannak, a társaság beszámolója szerint az olyan parkok forgalma 15 százalékkal nőtt június 28-tól, az augusztus 2-i hétig, amelyek legalább egy hónapig nyitva voltak. A társaság reméli, hogy a forgalom tovább javul majd, amelyet többek között különböző eseményekkel, és interaktív élményekkel próbálnak majd segíteni.

A SeaWorld árfolyama 3,9 százalékkal került ma feljebb, idén pedig 41,4 százalékos mínuszban van.

(Fox Business)

Címlapkép: Matt Stroshane/Getty Images

orbanvarga
hitel és maszk
vakcina oltás
jpmorgan shutter
Friss hírek TÖBB FRISS HÍR
2020. október 8.
Budapest Economic Forum 2020
2020. november 10.
Öngondoskodás 2020
2020. november 10.
Portfolio Private Health Forum 2020
2020. november 11.
Energy Investment Forum 2020
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Ügyvédek

A legjobb ügyvédek egy helyen

Infostart.hu
Online kurzus
Akár 100 000 Ft-tal elkezdhető, hosszú távú megtakarítási módszer.
A tőzsdei könyv
Útmutató, amely piaci pánikok esetén is használható.
koronavirus_maszk