lucid2
Üzlet

Itt a világ első 800 kilométer hatótávú elektromos autója

Portfolio
Idén szeptember 9-én mutatja be az elektromos autók gyártására létrejött startup, a Lucid az első autóját, az Air-t, amelyről a gyártó azt állítja, hogy ez a világon az első 500 mérföld, vagyis közel 805 kilométer hatótávú elektromos autója. Hivatalos mérés még nem volt, így a végeredménnyel érdemes még várni, ráadásul azt is tudjuk, hogy a valóságban jóval kisebb az elektromos autók hatótávja, mint amit a hivatalos méréseken tudnak az autók.
Az alternatív és fenntartható zöld megoldásokról lesz szó a Sustainable World konferencián. Regisztálj most!

Az idén szeptemberi bemutatót követően 2021 elején dobhatja piacra első elektromos autóját, egy szedánt a Lucid, amelynek a neve Air.

lucid-air-gallery-013
Fotó: Lucid

A cég azt állítja, hogy ez a világon az első olyan autó, amelynek a hatótávja 500 mérföld. Hivatalos tesztelésen még nem járt a jármű, úgyhogy nem tudhatjuk, hogy az 500-as szám csak egy jó reklámfogás, vagy fedi a valóságot, mindenesetre a Lucid azt állítja, hogy független tesztelésen 517 mérföldet teljesített a jármű.

lucid-air-gallery-010
Fotó: Lucid

A Lucid vezérigazgatója, Peter Rawlinson annyit elárult a Reutersnek, hogy az Air ára jóval 100 ezer dollár felett lesz, alacsonyabb árú változatok csak később várhatók. Csak összehasonlítás képpen, a Tesla Model S közel 75 ezer dollártól indul.

lucid-air-gallery-012
Fotó: Lucid

Nagy a verseny az elektromos autó gyártók között abban, hogy a hasonló kategóriájú autóik közül melyiknek a legnagyobb a hatótávja, ugyanis a vásárlókat leginkább a hatótáv-para zavarja, ebben a versenyben eddig a Tesla állt a legjobban, az amerikai cég idén júniusban jelentette be, hogy az EPA mérésein több mint 400 mérföldes, vagyis közel 644 kilométeres hatótávot ért el a Model S Long Range Plus.

A Lucid első modellje az Air, azt majd egy SUV követi 2023 elején, mondta Rawlinson, aki korábban a Tesla Model S vezető tervezője volt.

Címlapkép: Lucid

ugrás, start
tőzsde, dollár, árfolyam
Az operatív törzs koronavírus tájékoztatója
hitelkonfi
szijjarto_fbvideo
kísérleti laboratórium koronavírus járvány orvos
roma_colosseum
Friss hírek TÖBB FRISS HÍR
2020. október 8.
Budapest Economic Forum 2020
2020. november 10.
Öngondoskodás 2020
2020. november 10.
Portfolio Private Health Forum 2020
2020. november 11.
Energy Investment Forum 2020
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Eladó új építésű lakások

Válogass több ezer új lakóparki lakás közül Budán, Pesten, az agglomerációban, vagy vidéken.

Infostart.hu
Online előadás
Gyakorlati útmutatás kezdő tőzsdések számára.
Online előadás
Aktualitások, elemzések, ötletek egy helyen.
ugrás, start