BET
Üzlet

Vételen a PannErgy az OTP-nél

Portfolio
A PannErgy által közzétett friss számok után az OTP új elemzéssel jelentkezett, az OTP a PannErgy 12-havi célárát 1 196 forintról 1 219 forintra emelte meg, az ajánlás továbbra is vétel.
A Portfolio legtöbb tartalma ingyenesen hozzáférhető, ahogy ez a cikk is.
A médiapiaci helyzet azonban folyamatosan változik: ha támogatni szeretnéd a minőségi gazdasági újságírást, és szeretnél részese lenni a Portfolio közösségnek, akkor fizess elő a Portfolio Signature cikkeire. Tudj meg többet

A PannErgy nemrég tette közzé legfrissebb számait, amelyet az OTP elemzésében értékelt. Az elemzők kiemelik, hogy a koronavírus-járvány világszerte erősen negatív hatást gyakorolt a gazdaságokra, azonban a PannErgy-re nem volt lényeges hatása az idei első félévben. Az egyetlen negatív hatást a győri Audi március vége és április közepe közötti ideiglenes leállása jelenthette, de a PannErgy a kihasználatlan kapacitást transzferálta a város távfűtési rendszerére, így a jövedelmezőség nem sérült.

A teljes termelés 9 százalékkal volt alacsonyabb a korábbi évhez képest, a bázisév (2019) kedvező időjárása következtében. Azonban az időjárás hatás nélkül 2 százalékkal haladta meg a menedzsment várakozásait. A menedzsment fenntartja az 1647TJ termelési előrejelzését 2020-ra.

A beérkező adatok alapján az OTP elemzői frissítették modelljüket, amelyet követően a PannErgy célárát 1 196 forintról 1 219 forintra emelték meg. A PannErgy hiteleinek kamata csökkent, ami csökkentette volna a súlyozott átlagos tőkeköltséget (WACC), az elemzők azonban növelték a WACC-et annak érdekében, hogy pontosabban tükrözze a jelenlegi bizonytalan piaci környezetet, ennek negatív hatása volt az értékelésre. Mindezt több mint ellensúlyozta a tény, hogy a PannErgy versenytársai az EV/EBITDA alapján drágábbak lettek, az elemzők szerint főként ezen két hatás kombinációja állt az értékelés frissítése mögött.

Az OTP ajánlása vétel, a 12 hónapos 1 219 forintos célár 90,5 százalékkal magasabb a PannErgy hétfői záróárával összehasonlítva. A PannErgy kedden stagnál, a társaság részvényárfolyama idén 13,3 százalékot esett.

Kereskedés PANNERGY-részvényekkel a Portfolio Online Tőzsdén! Kedvező feltételek, profi ügyfélszolgálat. Start

Címlapkép forrása: Budapesti Értéktőzsde

ugrás, start
tőzsde, dollár, árfolyam
Az operatív törzs koronavírus tájékoztatója
hitelkonfi
szijjarto_fbvideo
kísérleti laboratórium koronavírus járvány orvos
roma_colosseum
Friss hírek TÖBB FRISS HÍR
2020. október 8.
Budapest Economic Forum 2020
2020. november 10.
Öngondoskodás 2020
2020. november 10.
Portfolio Private Health Forum 2020
2020. november 11.
Energy Investment Forum 2020
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Ügyvédek

A legjobb ügyvédek egy helyen

Infostart.hu
Online előadás
Aktualitások, elemzések, ötletek egy helyen.
A tőzsdei könyv
Útmutató, amely piaci pánikok esetén is használható.
ugrás, start