smartphone
Üzlet

Nem tud talpra állni Kína okostelefon piaca

Portfolio
Az okostelefon értékesítés Kínában 35 százalékkal esett vissza júliusban a tavalyi év azonos időszakához képest – derült ki a kínai kormány adataiból.
A Portfolio legtöbb tartalma ingyenesen hozzáférhető, ahogy ez a cikk is.
A médiapiaci helyzet azonban folyamatosan változik: ha támogatni szeretnéd a minőségi gazdasági újságírást, és szeretnél részese lenni a Portfolio közösségnek, akkor fizess elő a Portfolio Signature cikkeire. Tudj meg többet

A friss számok arra engednek következtetni, hogy az okostelefonok kereslete Kínában továbbra is gyenge annak ellenére, hogy az ország gazdasága a talpra állás jeleit mutatja a koronavírus válságból. A gyenge kereslet pedig kedvezőtlen lehet a legnagyobb gyártók számára, mint az Apple, vagy a Huawei.

A tavaly júliusi 33 millió darabhoz képest idén júliusban összesen 21,3 millió telefont adtak az országban, ami 35 százalékos visszaesést jelent – derült ki a CAICT (China Academy of Information and Communications Technology) adataiból.

Így a júliusi visszaesés még a májusi és a júniusi csökkenésnél nagyobb mértékű volt, hiszen májusban 10 százalékkal estek vissza az eladások, júniusban pedig 16 százalékkal kevesebb telefont adtak el.

Az igazi meglepetést az április szám okozta, amikor 17 százalékkal nőttek az eladások. Ekkor még az ugrásból arra lehetett következtetni, hogy az értékesítés hirtelen visszapattan, azonban most már látszik, hogy épp az ellenkezője történt.

Azt is hozzá kell tenni, hogy Kína egy, azon kevés országok közül, ahol az okostelefon kiskereskedések szinte teljesen újranyitottak a vírus miatti lezárások után, az értékesítés pedig ennek ellenére csökkent.

(Reuters)

Címlapkép: Miguel Candela/SOPA Images/LightRocket via Getty Images

hitel és maszk
vakcina oltás
orbanvarga
jpmorgan shutter
Friss hírek TÖBB FRISS HÍR
Online kurzus
Akár 100 000 Ft-tal elkezdhető, hosszú távú megtakarítási módszer.
A tőzsdei könyv
Útmutató, amely piaci pánikok esetén is használható.
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Eladó új építésű lakások

Válogass több ezer új lakóparki lakás közül Budán, Pesten, az agglomerációban, vagy vidéken.

Infostart.hu
2020. október 8.
Budapest Economic Forum 2020
2020. november 10.
Öngondoskodás 2020
2020. november 10.
Portfolio Private Health Forum 2020
2020. november 11.
Energy Investment Forum 2020
koronavirus_maszk