airplane
Üzlet

Egyre borúlátóbb az IATA, több millióan veszíthetik el az állásukat

Portfolio
Rontotta a 2020-ra szóló előrejelzését a Nemzetközi Légi Szállítási Szövetség, a szervezet szerint a légi utasforgalom 60 százalékkal eshet vissza idén, amely miatt több millió ember veszítheti el a munkáját.
A Portfolio legtöbb tartalma ingyenesen hozzáférhető, ahogy ez a cikk is.
A médiapiaci helyzet azonban folyamatosan változik: ha támogatni szeretnéd a minőségi gazdasági újságírást, és szeretnél részese lenni a Portfolio közösségnek, akkor fizess elő a Portfolio Signature cikkeire. Tudj meg többet

A Nemzetközi Légi Szállítási Szövetség (IATA) csütörtöki jelentésében figyelmeztetett, hogy a járványhelyzet továbbra is nyomás alatt tartja majd a légi utasforgalmat, a szektor foglalkoztatottságát, és az európai gazdaságokat.

A szervezet szerint a légi utasforgalom 60 százalékkal eshet vissza 2020-ban, melynek eredményeként milliók veszíthetik el az állásukat a repülési és turisztikai ágazatban.

Az IATA szerint az iparág rövidtávú kilátásai Európában nagyon bizonytalanok, miután a vírus második hullámának kockázata továbbra is fennáll. A szervezet szerint a légi közlekedés kereslete Európában csak részlegesen fog visszatérni, és majd csak 2024-re érheti el a válság előtti szinteket.

Az IATA munkahely vesztési előrejelzését a júniusi 6 millióról 17 százalékkal 7 millióra emelte főként azért, mert sokak a által várt V-alakú felpattanás nem valósult meg.

Európában a legi közlekedés helyzete tovább romlott ma, hiszen szombattól 14 napos karanténba kell vonulniuk azoknak, akik Franciaországból Nagy-Britanniába érkeznek, ráadásul a britek több országot is a karantén-listájukra tettek, köztük Hollandiát és Máltát is. A hírre nagyot esett a légitársaságok, utazásszervezők, hotelláncok, reptérüzemeltetők árfolyama.

Címlapkép: Robert Alexander/Getty Images

koronavírus
tesla
bikuci
Friss hírek TÖBB FRISS HÍR
Online kurzus
Akár 100 000 Ft-tal elkezdhető, hosszú távú megtakarítási módszer.
A tőzsdei könyv
Útmutató, amely piaci pánikok esetén is használható.
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Ügyvédek

A legjobb ügyvédek egy helyen

Infostart.hu
2020. október 8.
Budapest Economic Forum 2020
2020. november 10.
Öngondoskodás 2020
2020. november 10.
Portfolio Private Health Forum 2020
2020. november 11.
Portfolio HR Revolution 2020
repülőtér