bet
Üzlet

Tegnap a magyar tőzsde sztárja volt, ma megütötték az Opus részvényeit

Portfolio
Tegnap a magyar tőzsde legjobb teljesítményt mutató részvénye volt az Opus, ma azonban jelentősebb esést szenvedett el a papír. A friss esemény a céggel kapcsolatban, hogy ma tartották a 25 százalékban az Opus által tulajdonolt CIG Pannónia közgyűlését, ahol egyébként az Opus szempontjából az ideális forgatókönyv valósult meg.
A Portfolio legtöbb tartalma ingyenesen hozzáférhető, ahogy ez a cikk is.
A médiapiaci helyzet azonban folyamatosan változik: ha támogatni szeretnéd a minőségi gazdasági újságírást, és szeretnél részese lenni a Portfolio közösségnek, akkor fizess elő a Portfolio Signature cikkeire. Tudj meg többet

Míg csütörtökön a nap nyertese volt a magyar tőzsdén az Opus részvénye, addig ma a leggyengébb teljesítményt mutató papír a BÉT-en, jelenleg 5 százalékos mínusszal. És nem is ez volt a napi mélypont, 249 forinton is járt ma a részvény, ami 8,8 százalékos mínusznak felel meg.

Friss hír a vállalattal kapcsolatban az, hogy a 25 százalékban tulajdonolt CIG Pannóniánál ma közgyűlést tartottak, ezen 99% feletti többséggel támogatták a CIG Pannónia részvényesei, hogy az Opus által jelölt igazgatósági, felügyelőbizottsági és audit bizottsági tagok kerüljenek a biztosító élére.

Az Opus szempontjából ideális forgatókönyv valósult meg, a közgyűlésen gyakorlatilag az előzetes várakozásoknak megfelelő döntések születtek.

Miért esik az Opus árfolyama?

  • Buy the rumor, sell the news.
  • Az árfolyam mai esésében valószínűleg az elmúlt napok ralija utáni profitrealizálás játszik szerepet, néhány nap alatt közel 23 százalékkal került feljebb az árfolyam, onnan jött a mai esés.
  • A profitrealizálást támogathatta, hogy egyes piaci szereplők arra is számíthattak, hogy a CIG-nél a sokak által várt osztalékfizetéssel vagy a vagyon- és felelősségbiztosítási üzletág újraindításával (erről a Portfolio-nak adott interjúban Horváth Béla, a társaság alapítója, első elnök-vezérigazgatója és jelenlegi részvényese is beszélt) kapcsolatban is érkeznek új információk, ez azonban nem volt realitás, hiszen a biztosító új vezetése csak októbertől kezdi meg a munkáját, a közgyűlésnek sem voltak ezek témái.

Az Opus árfolyamának esése azért is érdekes, mert a friss trigger, a CIG Pannónia közgyűlése után az Opus tulajdonában lévő biztosító árfolyama jelenleg már közel 6 százalék pluszban áll.

Az Opus árfolyama augusztus elején meredeken emelkedni kezdett, így a mai eséssel együtt is közel 18 százalékos pluszban van ebben a hónapban a papír.

Kereskedés OPUS-részvényekkel a Portfolio Online Tőzsdén! Kedvező feltételek, profi ügyfélszolgálat. Start
koronavírus
tesla
bikuci
ugrás, start
Friss hírek TÖBB FRISS HÍR
Online kurzus
Akár 100 000 Ft-tal elkezdhető, hosszú távú megtakarítási módszer.
A tőzsdei könyv
Útmutató, amely piaci pánikok esetén is használható.
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Kiadó modern irodaházak

Az iroda ma már több, mint egy munkahely. Találják meg most cégük új otthonát.

Infostart.hu
2020. október 8.
Budapest Economic Forum 2020
2020. november 10.
Öngondoskodás 2020
2020. november 10.
Portfolio Private Health Forum 2020
2020. november 11.
Portfolio HR Revolution 2020
repülőtér