Előfizetői tartalom

A járvány kezdete óta most a legoptimistábbak a profi befektetők

Portfolio
A befektetők február óta most a legoptimistábbak, miután a koronavírus vakcinával kapcsolatos remények, és a gazdasági aktivitás helyreállásával kapcsolatos várakozások javították a piaci szereplők hangulatát – derült ki a Bank of America alapkezelő felméréséből. A megkérdezettek 12 százaléka ajánlotta felülsúlyozásra a részvényeket, ami 7 százalékpontos növekedést jelent júliushoz képest.

A múlt hónaphoz képest 40 százalékról 46 százalékra nőtt azoknak a megkérdezetteknek száma, akik szerint amit most látunk, az bikapiac, szemben a medvepiaci ralival (amire 35 százalék szavazott). Júliusban még 47 százalék gondolta úgy, hogy medvepiaci raliban vagyunk, és 40 százalék szerint uralkodott bikapiac a tőzsdéken. Azoknak az aránya, akik szerint a vállalati eredmények...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés