Előfizetői tartalom

Milyen válság? Új csúcson az S&P 500

Portfolio
Márciusban még nagyon nem úgy tűnt, hogy gyosran magukhoz térnek a világ tőzsdéi a koronavírus okozta zuhanásból, de alig telt el a mélypont óta 5 hónap, és a világ egyik legfontosabb részvényindexe, az S&P 500 nem hogy csak felpattant, de fél év után új csúcsra emelkedett. Ebben nagy szerepe volt a fiskális és monetáris stimulusoknak, a globális likviditásbőség miatt sokak szerint elszakadtak egymástól a reálgazdasági és a tőzsdei folyamatok. A raliban nagy szerepet játszottak a tech részvények, de az egészségügyi papírok és a gyógyszergyártók is jól teljesítettek.

Ma napon belül új történelmi csúcsra, 3395 pontra emelkedett a világ egyik legfontosabb részvényindexének, a szélesebb amerikai részvénypiacot leképező S&P 500 részvényindex értéke. A korábbi csúcsot szinte napra pontosan fél évvel ezelőtt, idén február 19-én állította be az index, akkor napon belül 3393,52 pont volt a csúcs. A vezető részvényindexek közül egyébként...

Kedves Olvasónk!

Az Ön által keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött.

Cikkarchívum előfizetés

1 854 Ft / hónap

  • Portfolio.hu teljes cikkarchívum
  • Kötéslisták: BÉT elmúlt 2 év napon belüli kötéslistái