Előfizetői tartalom

Milyen válság? Új csúcson az S&P 500

Portfolio
Márciusban még nagyon nem úgy tűnt, hogy gyosran magukhoz térnek a világ tőzsdéi a koronavírus okozta zuhanásból, de alig telt el a mélypont óta 5 hónap, és a világ egyik legfontosabb részvényindexe, az S&P 500 nem hogy csak felpattant, de fél év után új csúcsra emelkedett. Ebben nagy szerepe volt a fiskális és monetáris stimulusoknak, a globális likviditásbőség miatt sokak szerint elszakadtak egymástól a reálgazdasági és a tőzsdei folyamatok. A raliban nagy szerepet játszottak a tech részvények, de az egészségügyi papírok és a gyógyszergyártók is jól teljesítettek.

Ma napon belül új történelmi csúcsra, 3395 pontra emelkedett a világ egyik legfontosabb részvényindexének, a szélesebb amerikai részvénypiacot leképező S&P 500 részvényindex értéke. A korábbi csúcsot szinte napra pontosan fél évvel ezelőtt, idén február 19-én állította be az index, akkor napon belül 3393,52 pont volt a csúcs. A vezető részvényindexek közül egyébként...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés