Előfizetői tartalom

A 2008-as válság óta nem történt ilyen, már az osztalék sem biztos

Portfolio
A koronavírus miatt a világ legnagyobb vállalatai 17-23% között csökkenthetik osztalék kifizetéseiket idén, ami akár elérheti a 400 milliárd dolláros nagyságot is a Janus Henderson friss elemzése szerint. A második negyedév folyamán 108 milliárd dollárral csökkentek a kifizetések 382 milliárdra, ami 22%-os esésnek felel meg az előző év azonos időszakához képest. Hasonlóra nem volt példa legalább 2009 óta.

Világszerte a vállalatok 27%-a csökkentette az osztalékkifizetését, a legrosszabbul teljesítő európai régióban ez az arány több, mint 50% volt, ráadásul az érintett cégek kétharmada teljes mértékben beszüntette az osztalékfizetést. A trend alól eddig egyelőre csak az észak-amerikai régió jelentett kivételt, főleg Kanadának köszönhetően. Forrás: Janus Henderson...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés