Előfizetői tartalom

Gyorsan elmúlt a koronavírus hatása a Masterplastnál: soha nem látott profitszám a cégnél

Portfolio
Az áprilisi koronavírus-sokk hatásait jelentősen tompítani tudta válságintézkedésekkel a Masterplast a második negyedév végére, így mindössze 4 százalékos bevételcsökkenéssel vészelte át az időszakot a vállalat – derül ki a ma reggel közzétett gyorsjelentésből. Közben a zsugorodó piacon növelni tudta a piaci részesedését a Masterplast, az EBITDA-marzs pedig soha nem látott szintre emelkedett az április-júniusi negyedévben. A jövővel kapcsolatban optimista a menedzsment, a németországi akvizícióval az egészségügyi termékek piacán is megjelent a cég, ami tovább javuló profitabilitást hozhat.

A koronavírus-járvány a Masterplast működését sem hagyta érintetlenül, áprilisban kényszerszabadságolások kezdődtek a vállalatnál, a forgalom pedig jelentősen visszaesett. A menedzsment azonban gyorsan válaszolt az eseményekre, költségcsökkentő intézkedésekbe kezdett, valamint több országban pályázott a munkaerőmegtartó és beruházási támogatásokra. A válságintézkedések...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés