Előfizetői tartalom

Egyre csúnyább az OTP esése, meddig mehet ez így?

Portfolio
Hetek óta csökkenő trendben halad az OTP árfolyama, az elmúlt napokban pedig begyorsult az esés, ma reggel már 1,7 százalék mínuszban is állt az árfolyam. Az OTP egyébként nem lóg ki a sorból, a régiós bankok grafikonjai nagyon hasonlóan festenek a magyar bankéhoz. Megnéztük, hol húzódik a következő fontos technikai szint, ha folytatódik az esés.

Miközben az elmúlt napokban kifejezetten jó volt a részvénypiaci hangulat, az S&P 500 és a Nasdaq is új csúcsra emelkedett,

spx

a magyar piac alulteljesítő volt, a BUX index még azokon a napokon is esett, amikor a vezető európai és amerikai részvénypiacokon emelkedést láttunk.

bux

A magyar tőzsde alulteljesítésében az OTP gyenge teljesítménye játszotta a legfontosabb szerepet, a magyar bankpapír árfolyama a június közepi csúcs óta lejtmenetben halad.

Miről szól még a cikk?

  • Kifejezetten jó a hangulat a világ tőzsdéin, a vezető részvényinexek közül egyre több emelkedik történelmi csúcsra.
  • A régiós tőzsdék egészen más pályát járnak be, ez pedig részben a fontosabb indexkomonenseknek, például a bankrészvényeknek tudható be.
  • Az OTP árfolyama hetek óta csökkenő trendben halad, az esés pedig az elmúlt napokban begyorsult.
  • Mutatjuk, milyen szintre érdemes figyelni a következő napokban.

Kedves Olvasónk!

Az Ön által keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött.

Cikkarchívum előfizetés

1 854 Ft / hónap

  • Portfolio.hu teljes cikkarchívum
  • Kötéslisták: BÉT elmúlt 2 év napon belüli kötéslistái