Előfizetői tartalom

Kritikus szinten a Magyar Telekom, most érdemes beszállni?

Portfolio
A Magyar Telekom részvénye idén nem teljesít jól, értékének már közel ötödét elveszítette (ebben már a júniusban fizetett részvényenként 20 forintos osztalék hatása is benne van), miközben a vállalat működése relatíve rezisztens, az idei első félévben csak mérsékelten csökkent a vállalat bevétele és EBITDA-ja. Az elmúlt napok árfolyamesésével izgalmas szintre esett a kurzus, megnéztük, hol érdemes beszállni.

A január közepi csúcsról közel 28 százalékot esett a Magyar Telekom árfolyama, ahonnan május végéig 20 százalékos emelkedés következett, azóta viszont lefelé csorog az árfolyam, az elmúlt napok esésével pedig izgalmas szintre esett, és megközelítette a július végi lokális mélypontot.

mtel sima

A Magyar Telekom árfolyama idén 18 százalékot esett, amivel az európai távközlési papírok között inkább a sereghajtók közé tartozik, jóval gyengébb teljesítményt nyújt 2020-ban, mint az anyacég, a Deutsche Telekom részvénye.

Az árfolyam esése részben annak tudható be, hogy a hosszú magyar állampapírhozam az elmúlt napokban jelentősen emelkedett, a 10 éves állampapírok hozama 2,3 százalékig emelkedett, ennek fényében a Magyar Telekom osztalékhozama ceteris paribus kevésbé vonzó. Az elemzői várakozásokban szereplő előretekintő osztalék részvényenként közel 24 forint, amivel számolva 6,5 százalékos osztalékhozam adódik, a 10 éves állampapírok feletti osztalékhozam-prémium 4,2 százalék.

Miről szól még a cikk?

  • A Magyar Telekom árfolyama jelentősen esett idén, a szektoron belül is alulteljesítő a Telekom.
  • Az árfolyam izgalmas szintre esett az elmúlt napok lefelé tartó trendjében.
  • A trend lefelé tart, amennyiben elesik a támasz, nagyobb tér nyílhat meg az esés előtt.

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés