Előfizetői tartalom

Gazdaggá tette első alkalmazottait a Nikola

Portfolio
A hidrogénnel működő kamionok gyártásával foglalkozó Nikola alapítója nem volt hálátlan első alkalmazottaival. Trevor Milton, a cég elsőszámú, karizmatikus vezetője és ügyvezető igazgatója még így is közel 82 millió részvényt, avagy a vállalat 20 százalékát birtokolja. Az alkalmazottaknak 6 millió darab részvényt juttatott, így a jelenlegi árfolyamon fejenként közel 1,4 milliárd forinttal gazdagodtak.

A Nikola a kamion szegmensben a Tesla elsőszámú riválisa, jelenlegi értéke 15 milliárd dollár. Bár még egyetlen kamiont sem szállított le, a befektetők így is értékelik az ötletet. A cég júniusi tőzsdére lépése után közel 90 dolláron is járt, majd nagy esés következett.  Trevor Milton a Twitteren írt döntése  hátteréről: I love our employees. They make Nikola...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés