Előfizetői tartalom

Kemény landoláson van túl és nehéz felszállás előtt a légiipar

Portfolio
Ha volt olyan iparág, amit érzékenyen érintett és hazavágott a koronavírus, akkor a légiipar minden bizonnyal dobogós helyet foglalna el a listán. Az elmúlt hónapokban hatalmas mértékben esett vissza az utasforgalom, volt olyan hónap, amikor 90 százalék felett. Nem csoda, hogy a légiközlekedésben érintett vállalatok mind padlót fogtak, de nem csak ők hanem beszállítóik is. Az alábbiakban ezeket vesszük át sorban.

Borús kilátások, lassú felépülés várható Elég kemény időszakon van túl a légiközlekedés, padlóközeli utasforgalom, megritkított járatok és milliárdos kormányzati támogatások jellemezték az elmúlt hónapokat. A szektor kilátásai azonban egyelőre még ködösek, nem igazán látszik mi lesz hosszútávon. A Citi elemzője szerint: A felépülés lassú lesz és egyenlőtlen...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés