Előfizetői tartalom

A koronavírus miatt veszteséges lett az AutoWallis

Portfolio
A kedvezőtlen működési környezet ellenére az AutoWallis bevétele nagyjából stagnált az idei első félévben, azonban a koronavírus negatív hatásai miatt veszteséges lett a vállalat, az eredmény visszaesésének elsődleges oka a koronavírus okozta repülőtéri forgalom teljes leállása miatt visszaesett autóipari szolgáltatások, valamint a nemzetközi disztribúciós üzletágban a korábban legnagyobb fedezettermelő modellek (Ssangyong Korando, JLR Discovery) kifutása, és a pótlásra érkezett új modellek késedelme miatt átmenetileg visszaeső fedezettermelő képesség volt.

Nagyjából stagnáló bevétel Az AutoWallis árbevétele az idei első félévben 0,7 százalékkal 38,15 milliárd forintra csökkent, az elmúlt félévben bejelentett jelentős akvizíciók és üzletfejlesztések árbevétel- és eredményhatása még nem jelentkezett, azok pozitív hatása várhatóan a második félévtől jelenik meg a vállalat számaiban. A társaság három üzletága...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés