Előfizetői tartalom

Sorra dobálják a mérges ügyfelek az EY-t, ezúttal a Commerzbank

Portfolio
Tegnap délután jelentette be a német Commerzbank, hogy megválik eddigi auditorától, az EY-tól, gyaníthatóan a Wirecard botrányt övező problémákkal összefüggésben. A múlthét folyamán egy másik német cég, a befektetési alapkezeléssel foglalkozó DWS jelentette be, hogy mégsem az EY fogja végezni könyvvizsgálatát a jövőben, hanem megtartja az eddigi auditorát, a KPMG-t.

Az auditor éveken keresztül végezte a botránycég könyvvizsgálatát, amelynek árfolyama még júniusban omlott össze miután kiderült, hogy körülbelül 1,9 milliárd eurónyi lyuk tátong mérlegében. Kapcsolódó cikkünk 2020. 08. 13. A vártnál jóval hamarabb távolítják el a DAX-ból a Wirecardot 2020. 07. 22. Újabb vezetők letartóztatását rendelték el a német botránycégnél...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés