Előfizetői tartalom

Új elektromos autó részvény érkezik, viszont ezúttal egy akkumulátorgyártóé

Portfolio
Kétség sem fér hozzá, hogy 2020 az elektromos autó részvények éve, a Tesla vezényletével óriási ralit látunk a szektorban, emellett pedig sorra érkeznek az újabb és újabb cégek a tőzsdére, melyek közül az egyik legfrissebb a QuantumScape, ami nem is elektromos autókat gyárt, hanem ezekhez a járművekhez létfontosságú akkumulátorokat.

Ahogy idén már megannyi elektromosautó-gyártó estében láthattuk, a QuantumScape is a Kensington Capital Acquisition nevű SPAC-vel való összeolvadás útján lép tőzsdére. A Kensington Capitalról azt kell tudni, hogy egy elsősorban autóiparra fókuszáló befektetési bank, a cég vezérigazgatója a General Motorsnál kezdte a karrierjét, mielőtt befektetési banki területre került...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés