maszkosvásárlás
Üzlet

Akár a rendőrökre is szükség lehet a boltokban a szakszervezet szerint

Inforádió
Akár a rendőri jelenlétre is szükség lehet a kereskedelemben, mert a vásárlók maszkviselési fegyelme csökkent az utóbbi időben – mondta az InfoRádiónak a Kereskedelmi Dolgozók Független Szakszervezetének (KDFSZ) elnöke.
A Portfolio legtöbb tartalma ingyenesen hozzáférhető, ahogy ez a cikk is.
A médiapiaci helyzet azonban folyamatosan változik: ha támogatni szeretnéd a minőségi gazdasági újságírást, és szeretnél részese lenni a Portfolio közösségnek, akkor fizess elő a Portfolio Signature cikkeire. Tudj meg többet

Akár a rendőri jelenlétre is szükség lehet a kereskedelemben, mert a vásárlók maszkviselési fegyelme csökkent az utóbbi időben – mondta az InfoRádiónak a Kereskedelmi Dolgozók Független Szakszervezetének (KDFSZ) elnöke.

Bubenkó Csaba kiemelte, sok esetben egyáltalán nem viselnek maszkot a vásárlók, amennyiben mégis, rendszerint nem szabályosan, továbbá a megfelelő távolságot sem tartják be, ami komoly probléma lehet, figyelembe vége, hogy milyen szinten növekszik az új eseteknek a száma Magyarországon.

A KDFSZ elnöke hozzátette, ugyan nem preferálja a büntetést, ugyanakkor mindenképp szükségét látná a kérdés fontosságának demonstrálását a rendőri jelenléttel, mintegy jelzésértékűen.

Azért, hogy az emberek komolyan vegyék, a saját maguk érdekében, hiszen „ez nem ellenük, hanem értük való” – fogalmazott. Emlékeztetett, a március–áprilisi időszakot, amikor az olyan, mindenkinek kedvezőtlen korlátozások voltak érvényben, mint a vásárlási idősávok vagy a 15 órás boltzár, az emberek rosszul viselték.

Vagyis a szakszervezet úgy véli, az, hogy kezet mosunk, felvesszük helyesen a maszkot és betartjuk a másfél méteres távolságot, nem elvárhatatlan igény, és még mindig kisebb kellemetlenséggel jár, mint az első időszak korlátozásai.

A szakember megismételte, a különféle kereskedelmi egységek több millió embert szolgálnak ki hétről hétre, több ezer embert naponta, így a fertőzés terjedésének veszélye igen magas kockázatokat hord magában. Vagyis a munkáltatók által hozott óvintézkedések mellett – lásd például plexifalak a pénztáraknál – a maszk viselése is számottevő védelmet jelenthet.

Bubenkó Csaba ezért úgy gondolja: bár kizárólag rendőri jelenléttel és büntetéssel nem lehet a kérdést orvosolni, de a hatóságok jelenléte figyelemfelkelő lehetne, ösztönözve a vásárlókat a maszk használatára.

Címlapkép: Getty Images

traders
győr
Orban Viktor keshegyre meno vitak unios tamogatas 200703
teslashutter-20171012
Friss hírek TÖBB FRISS HÍR
2020. október 8.
Budapest Economic Forum 2020
2020. november 10.
Öngondoskodás 2020
2020. november 10.
Portfolio Private Health Forum 2020
2020. november 11.
Energy Investment Forum 2020
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Kiadó modern irodaházak

Az iroda ma már több, mint egy munkahely. Találják meg most cégük új otthonát.

Infostart.hu
Online előadás
A legfontosabb indexek, részvények élő elemzése, ötletelés.
A tőzsdei könyv
Útmutató, amely piaci pánikok esetén is használható.
traders