Előfizetői tartalom

Ellen tud állni a magyar tőzsde a viharoknak? - Megkérdeztük a profi befektetőket

Portfolio
Múlt hét végén komolyabb korrekció kezdődött az amerikai tőzsdéken, de a magyar részvénypiac egyelőre jól állta a sarat, nem rengette meg különösebben a romló nemzetközi hangulat. A nagy kérdés, hogy merre tovább? Havi felmérésünkben megkérdeztük a hazai alapkezelőket a magyar részvénypiac és a forint kilátásairól, és összegyűjtöttük, hogy melyek most a profi befektetők kedvenc részvényei.

A felmérésben résztvevő alapkezelők: Dialóg Alapkezelő, Diófa Alapkezelő, Erste Alapkezelő, Equilor Alapkezelő, Generali Alapkezelő, Hold Alapkezelő, K&H Alapkezelő, OTP Alapkezelő.

Tombol a koronavírus-járvány a világban és bár nyáron úgy tűnt, hogy ez egy cseppet sem zavarja a tőzsdéket - az amerikai piacokon újabb és újabb csúcsokat láttunk -, most ez megtörni látszik, a múlt hét végén korrekció kezdődött az amerikai részvénypiacokon. A romló nemzetközi hangulat a magyar tőzsdét egyelőre nem rántotta a mélybe, bár az igazsághoz hozzátartozik, hogy a BUX index nem is tudta eddig ledolgozni a márciusi eséseket, messze van még a februári csúcstól.

Ennyi volt a tőzsdeválság? Használja ki a piaci mozgást, keresse kollégáinkat! Start

Augusztusban a BUX index kevesebb mint 1 százalékot emelkedett, amivel jelentősen alulteljesítette az irányadó amerikai és európai indexeket. Ugyenezen időtávon a DAX több mint 5 százalékot emelkedett, az S&P 500 pedig 7 százalék feletti erősödést könyvelt el.

A cikk tartalmából:

  • Mit várnak az alapkezelők a magyar tőzsdén 3 hónapos és 1 éves időtávon?
  • A hazai alapkezelők kedvenc részvényeinek listája és a legkevésbé kedvelt papírok.
  • A forint kilátásai.

Kedves Olvasónk!

Az Ön által keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött.

Cikkarchívum előfizetés

1 854 Ft / hónap

  • Portfolio.hu teljes cikkarchívum
  • Kötéslisták: BÉT elmúlt 2 év napon belüli kötéslistái