Előfizetői tartalom

Már Merkel sem zárja ki az Északi Áramlat-2 leállítását, többéves mélypontra ütötték a rubelt

MTI
|
Portfolio
Angela Merkel is elképzelhetőnek tartja, hogy leállíttatják az orosz földgázt Németországba szállító Északi Áramlat-2 földgázvezeték építését, válaszul Alekszej Navalnij orosz ellenzéki politikus megmérgezésére - jelezte hétfőn a német kancellár szóvivője. Erre és az újabb oroszellenes gazdasági szankciók növekvő esélyére hétfőn új 4,5 havi mélypontra ütötték a rubelt a dollárral és 4,5 éves mélypontra az euróval szemben. Közben arról is hír érkezett, hogy javult Navalnij egészségi állapota, már felébresztették a kómából és reagál a megszólításokra.

Moszkván a sor Steffen Seibert német kancellári szóvivő berlini tájékoztatóján a német politikában széles körben támogatott javaslatról (Északi Áramlat-2 építésének leállítása) kérdésre elmondta, hogy a kormányfő szerint helytelen lenne bármit is kizárni a Novicsok nevű, szovjet fejlesztésű harci idegméreggel elkövetett támadásra válaszképpen tehető lépésekről...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés