Előfizetői tartalom

Az Euronext és egy olasz cég veheti meg a milánói tőzsdét

MTI
A több európai tőzsdét működtető Euronext, karöltve az olasz állami betéti- és kölcsönpénztárral (CDP) pénteken megerősítette azokat a piac információkat, hogy tárgyalásokat folytatnak a milánói tőzsde kivásárlásáról annak jelenlegi tulajdonosával, a londoni tőzsdét is üzemeltető London Stock Exchange Group Plc (LSE) társasággal.

Az LSE csoporthoz 2007-ben került a milánói tőzsde működtetési joga. Az Euronext pénteken külön közleményben jelezte, hogy "megfelelő időben újabb bejelentést tesz". Az LSE azért adná el milánói érdekeltségét, hogy megfeleljen a versenyjogi előírásoknak, miután 27 milliárd dollárért megvenné a Refinitiv céget, amely a világ második legnagyobb pénzpiaci adat-...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés