Előfizetői tartalom

Új chipgyártó óriáscég születik, alaposan átalakul az iparág

Portfolio
Az Nvidia megegyezett a Softbankkal, hogy egy akár 40 milliárd dollárt is elérő üzlet keretében megveszik a japán óriáscégtől a brit chipgyártó leányvállalatukat, az Arm Holdingsot, ami főleg okostelefonokhoz tervez chipeket. Mindennek komoly hatása lehet a chipgyártás piacára is, ha zöld utat kap a megállapodás a szabályozóktól is.

Az eladással az iparág és többek között az Apple egy létfontosságú beszállítója kerülhet egyetlen piaci szereplő kezébe. Ez valószínűleg a szabályozóknak és a versenytársaknak is szemet fog szúrni, mivel az Nvidia már így is a legnagyobb piaci kapitalizációjú chipgyártó az USA-ban. A Softbank az ügylettel mindössze 4 év után már meg is szabadul az alapvetően chipek...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés