sanofi
Üzlet

Több mint 7 milliárd forintos üzembővítés jön Miskolcon

Portfolio
Egy hétmilliárd forintot meghaladó beruházás részeként több mint 50 százalékkal növeli gyártókapacitását a Sanofi gyógyszergyár csanyikvölgyi előretöltött fecskendőket gyártó üzeme. Ezzel jelentősen javul a betegek hozzáférése a vállalat véralvadást gátló készítményéhez. Az összesen több mint 22 millió eurós fejlesztés 4 millió euró közvetlen állami támogatással valósul meg.
A Portfolio legtöbb tartalma ingyenesen hozzáférhető, ahogy ez a cikk is.
A médiapiaci helyzet azonban folyamatosan változik: ha támogatni szeretnéd a minőségi gazdasági újságírást, és szeretnél részese lenni a Portfolio közösségnek, akkor fizess elő a Portfolio Signature cikkeire. Tudj meg többet

A magyar állam 4 millió euró közvetlen állami támogatást biztosít annak a gyógyszeripari beruházásnak a megvalósítására, amellyel a Sanofi új, nagy sebességű, előretöltött steril fecskendőgyártósort állít üzembe a miskolci Csanyikvölgyben lévő gyártó egységében – jelentette be Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter, valamint Rónay Tamás, a Sanofi magyarországi vezérigazgatója. A beruházás révén óránként akár 90 ezer fecskendőt is elő lehet majd állítani a készítményből.

A csanyikvölgyi gyáregységben több mint 24 milliárd forint értékben valósultak meg beruházások az elmúlt években, ezzel a telephely Európa egyik legkorszerűbb injekciógyártó üzemévé vált. Évente közel 90 milliárd forint értékben állítanak itt elő steril körülmények között injekciós készítményeket, amelyeknek mintegy 95 százalékát 65 ország piacaira exportálják. Az új gyártósoron készült véralvadásgátló készítmények 2022 áprilisától jelenhetnek meg Magyarországon és a külpiacokon.

Címlapkép: Balint Porneczi/Bloomberg via Getty Images

unhappy_2
törökország erdogan
koronavirus jarvany halaos aldozat
parlament sötét
aig
Friss hírek TÖBB FRISS HÍR
Online kurzus
Akár 100 000 Ft-tal elkezdhető, hosszú távú megtakarítási módszer.
A tőzsdei könyv
Útmutató, amely piaci pánikok esetén is használható.
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Ügyvédek

A legjobb ügyvédek egy helyen

Infostart.hu
2020. november 10.
Miből lesz lakásunk, nyugdíjunk, luxusautónk?
2020. november 10.
Öngondoskodás 2020
2020. november 10.
Portfolio Private Health Forum 2020
2020. november 11.
Energy Investment Forum 2020
unhappy_2