twtr
Üzlet

Bekeményít a Twitter, megvédik a politikusok fiókjait

Portfolio
Júliusban számos magas rangú amerikai politikai szereplő és híresség Twitter fiókja esett hekkertámadások áldozatául. Az amerikai elnökválasztás közeledtével ezen incidensek kiküszöbölésére a médiaszolgáltató vállalat biztonsági intézkedéseket helyezett kilátásba a választásokban érintett közszereplők fiókjainál.
A Portfolio legtöbb tartalma ingyenesen hozzáférhető, ahogy ez a cikk is.
A médiapiaci helyzet azonban folyamatosan változik: ha támogatni szeretnéd a minőségi gazdasági újságírást, és szeretnél részese lenni a Portfolio közösségnek, akkor fizess elő a Portfolio Signature cikkeire. Tudj meg többet

Többek között az amerikai Kongresszusnál, az elnökjelöltek kampánystábjánál és a politikai pártok tagjainál lesznek szükségesek a biztonsági intézkedések a Twitter közleménye szerint,

a lépésekre a „különösen érzékeny választási időszak” miatt van szükség.

A fiókoknak erős jelszóval kell majd rendelkezniük, illetve a kétszintes azonosítást is erősen javasolja a Twitter.

Júliusban a Twitter belső rendszereibe bejutva sikerült hekkereknek számos jelentős politikai személy fiókját, többek között a demokrata elnökjelölt Joe Biden és a korábbi elnök Barack Obama profiljai estek a támadás áldozatául.

A november 3-án tartott elnökválasztás előtti napokban egy ehhez hasonló incidensnek beláthatatlan következményei lehetnének a törvényhozók szerint, ezért van szükség a szigorításra.

A júliusi fiókfeltörések óta a Fehér Ház folyamatos kapcsolatban van a Twitter munkatársaival annak érdekében, hogy biztosítsák az elnök Donald Trump Twitter fiókjának sértetlenségét, amit egyébként nem ért sikeres támadás a júliusi incidens során.

Természetesen nem csak az elnökjelöltek fiókjainak biztonsága kiemelten fontos a választás előtti hetekben - a biztonsági megfontolásokat a Kongresszusnak, az amerikai kormányzóknak és tulajdonképpen az összes politikai szereplőnek javasolja a Twitter, ugyancsak a nagyobb hírportáloknak és a politikai újságíróknak is.

A Twitter elmondása szerint az elkövetkező hetekben számos belső biztonsági intézkedést fognak véghez vinni az említett fiókoknál, többek között javítani szeretnék a gyanús aktivitások észlelésének időigényét.

A Twitter árfolyamgrafikonján látszik, hogy a vállalat papírjait nem kímélte a márciusi, pánikszerű eladási hullám - lokális február végi maximális értékéről több, mint 43 százalékot zuhanva érte el a márciusi mélypontot a papír árfolyama, amikor 22 dollárt kellett egy részvényért fizetni. A márciusi összeomlás óta azonban elképesztő ralin vannak túl a világ tőzsdéi, kimondottan jól teljesített a Twitter papírja is - szeptember eleji 43,67 dolláros árfolyamával teljesen ledolgozta a cég papírja a koronavírus okozta visszaesést, február végén a csúcs ugyanis 39,05 dolláron alakult. A nemrégiben lezajlott, leginkább a technológiai vállaltok részvényeit érintő korrekciót a Twitter sem úszta meg, szeptember 2-i csúcsához képest mostanra közel 10 százalékot esett a papír értéke, de még ezzel együtt is idén 23 százalék pluszban áll.

twtr

(Reuters)

Címlapkép: © 2020 SOPA Images, Getty Images

koronaviruscoronavirus
Szégyenpadra kerülhet Olaszország, példátlan büntetés lehet a vége
vihar brüsszelben
ausztria koronavírus maszk
Katari befektetők vásárolják fel a Kopaszi-gátat
trump
brexit brit autogyartas katasztrofa
Friss hírek TÖBB FRISS HÍR
2020. november 10.
Miből lesz lakásunk, nyugdíjunk, luxusautónk?
2020. november 10.
Öngondoskodás 2020
2020. november 10.
Portfolio Private Health Forum 2020
2020. november 11.
Energy Investment Forum 2020
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Kiadó modern irodaházak

Az iroda ma már több, mint egy munkahely. Találják meg most cégük új otthonát.

Infostart.hu
Online kurzus
Akár 100 000 Ft-tal elkezdhető, hosszú távú megtakarítási módszer.
A tőzsdei könyv
Útmutató, amely piaci pánikok esetén is használható.
luckin1