Moldován András és Bergovecz László Brain Bar
Üzlet

Hogyan jöhetünk ki erősebben a vírushelyzetből, miképp állhat talpra a gazdaság?

Portfolio
Európa legnagyobb jövőfesztiválja, a Brain Bar idén először az online térbe költözött. Világhírű gondolkodók a saját otthonaikból adtak kapaszkodót ahhoz, hogyan jöhetünk ki erősebben a vírushelyzetből, miképp állhat talpra a gazdaság, és hogyan tehetjük a legtöbbet a környezet védelméért.
A Portfolio legtöbb tartalma ingyenesen hozzáférhető, ahogy ez a cikk is.
A médiapiaci helyzet azonban folyamatosan változik: ha támogatni szeretnéd a minőségi gazdasági újságírást, és szeretnél részese lenni a Portfolio közösségnek, akkor fizess elő a Portfolio Signature cikkeire. Tudj meg többet

A Brain Bar idén a digitális térben „repítette” Budapestre a világ lángelméit. A 2020-as virtuális esemény megtartotta interaktív jellegét: a több mint 40 előadó közel 20 különböző országból csatlakozott be és készségesen válaszoltak a nézők által feltett kérdésekre is vagy nyitottak vitát a jövőt alakító témákban. Az izgalmas előadásokat több tízezren követték a három napos esemény során - tájékoztatta a Portfolio-t a Brain Bar.

A világ jelenlegi legnagyobb gondolkodói, kiemelkedő szakemberek beszéltek olykor nagyon is megosztó problémákról: David Sloan Wilson evolúcióbiológus a tudomány és a vallás közötti átjárható útról értekezett, Nancy Poleon personal branding szakértő a jövő női vezetőnek adott tanácsokat személyes márkájuk építéséről, Dr. Hannah Critchlow neurológus pedig a szabad akarat illúziójáról rántotta le a leplet prezentációjával.

A jövőfesztivál idei programjában először kaptak helyet magyar nyelvű előadások, olyan ismert hírességek kaptak helyet a Brain Bar színpadán, mint Hosszú Katinka, Sebestyén Balázs vagy Kajdi Csaba. A hazai előadók palettáját női innovátorok is gazdagították, a könyvkiadásban úttörő Jentetics Kinga, vagy a protézisrobotika szakértője Vas Alexa. 

A vírushelyzet szintén a főbb témák között szerepelt. A magyar gazdaság helyzetét György László gazdaságstratégiáért és szabályozásért felelős államtitkár elemezte. Aliya Hamid Rao a munkaerőpiac kihívásai és a nemek gazdasági egyenlőségének irányából közelítette meg a kérdést. Dr. Robert C. Castel izraeli biztonságpolitikai szakértő eközben az átalakulóban lévő hatalmi viszonyokat elemezte, majd a legnagyobb politikai játékosok jövőjébe nyújtott betekintést. A magyar gazdaság helyzetét György László gazdaságstratégiáért és szabályozásért felelős államtitkár elemezte. 

A programban a környezetvédelem legfontosabb kérdései is napirendre kerültek, hiszen a Brain Bar tavalyi felmérése alapján az Y és Z generáció körében ez az egyik aggasztó probléma. Izgalmas vita alakult ki a húsevés etikusságáról Moldován András, a sertésmogul és Bergovecz László, a Magyar Vegán Egyesület elnöke között. A városok élhetőbbé tételéért harcoló Lőrinczi István a permakultúrát népszerűsítette, amelynek elsajátításával zöldebbé és hulladékmentessé tehető az életterünk és betondzsungelből is élhetőbb várost tudnánk alakítani.

Egy igazán megosztó nagyágyú, a kritikus gondolkodásáról ismert professzor Bjørn Lomborg szkeptikus klímapolitikai álláspontjának adott hangot. A tudományos ismeretterjesztő írásairól és a Discovery Channel Daily Planet című műsorából ismert Ziya Tong pedig a szemünk elől rejtett valóságokról rántotta le a leplet.

Az idei Brain Bar jövőfesztivál előadásaiba több ezer néző kapcsolódott be a digitális térben az elmúlt három napban. Az ingyenes előadások között a Future Jobs online állásbörzéje várta az álláskeresőket, akik nagyvállalatok meghirdetett pozícióinak kínálatából válogathattak.  A fesztiválon mutatták be a még ötletfázis előtt álló, jövő (startup) vállalkozóit támogató New Generation of Founders elnevezésű kezdeményezést, olyan tehetségekre fókuszálva, akik nagyban formálhatják a jövő gazdasági és társadalmi folyamatait – erről Agnieszka Hryniewicz-Bieniek, a Google for Startups igazgatója beszélt.

Címlapkép: Moldován András és Bergovecz László Fotó: Brain Bar

A Portfolio Csoport a Brain Bar jövőfesztivál kiemelt médiatámogatója.

koronavirus jarvany halaos aldozat
unhappy_2
amerikai elnökválasztás trump biden usa
valasztas
törökország erdogan
Friss hírek TÖBB FRISS HÍR
2020. november 10.
Miből lesz lakásunk, nyugdíjunk, luxusautónk?
2020. november 10.
Öngondoskodás 2020
2020. november 10.
Portfolio Private Health Forum 2020
2020. november 11.
Energy Investment Forum 2020
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Ügyvédek

A legjobb ügyvédek egy helyen

Infostart.hu
Online kurzus
Akár 100 000 Ft-tal elkezdhető, hosszú távú megtakarítási módszer.
A tőzsdei könyv
Útmutató, amely piaci pánikok esetén is használható.
unhappy_2