otp
Üzlet

Brutális forgalom mellett esik az OTP

Portfolio
Az átlagosat jóval meghaladó forgalom mellett esik az OTP árfolyama, amely már 6 százalék mínuszban is állt, de nagy a csapkodás, 3-6 százalék mínusz között ingadozik az elmozdulás. Az esésben részben technikai hatás játszik szerepet, mivel elesett a technikai és lélektani szempontból is fontos 10 ezer forintos szint, de fundamentális érvek is állnak az esés mögött, a hiteltörlesztési moratórium meghosszabbítása és az ősszel-télen várható további részleges korlátozások is lefelé húzzák az OTP árfolyamát.
A Portfolio legtöbb tartalma ingyenesen hozzáférhető, ahogy ez a cikk is.
A médiapiaci helyzet azonban folyamatosan változik: ha támogatni szeretnéd a minőségi gazdasági újságírást, és szeretnél részese lenni a Portfolio közösségnek, akkor fizess elő a Portfolio Signature cikkeire. Tudj meg többet

Diszkont

Az OTP két nagy hullámban, március-áprilisban és június-augusztusban vásárolta a részvényeit, idén összesen 6,7 millió darab részvényt vett az OTP, a vásárlások átlagára 10 547 forint volt, a jelenlegi árfolyam már 9 százalékkal alacsonyabb a saját részvény vásárlások átlagáránál.

Kiemelkedő forgalom

A forgalom kiemelkedő az OTP-ben, darabszámban nézve közel 3,6-szoros az átlagoshoz képest. A délelőtt folyamán már 4,4 milliárd forint összegben kereskedtek az OTP papírjaival.

36otp

Esés a pénzügyi szektorban

A jelenlegi állás alapján az OTP már nem is lóg kis a sorból, bőven találunk olyan pénzügyi részvényeket, amelyek árfolyama ma több mint 4 százalékot esett, a sort a listánkon az ING vezeti közel 8 százalékos eséssel.

Ütik az osztrák bankpapírokat is

Az OTP-t visszahúzták, már csak 2,8 százalék mínuszban áll az árfolyam, a régióban a Raiffeisen és az Erste vezeti a sort az esésben.

Brutális forgalom mellett esik az OTP

A nyitás után nem sokkal nagyot esett az OTP árfolyama, több mint 6 százalékot esett a bankpapír kurzusa.

otp

A forgalom kiemelkedő, eddig a kereskedés első néhány percében 2,2 milliárd forint értékben kereskedtek az OTP-vel, ilyen forgalom általában kora délutánig szokott kialakulni az OTP piacán.

Az esésben csak részben játszik szerepet, hogy pesszimistán indult a kereskedés az európai tőzsdéken.

Az is az esés mögött áll, hogy elesett a technikai és lélektani szempontból is fontos 10 000 forintos szint.

otp10

Az OTP árfolyama egyébként már hónapok óta csökkenő trendben halad, a csökkenő trendcsatorna tetejét legutóbb múlt hét elején érintette, onnan jött a lefordulás, az esés ma gyorsult be.

otp tech

A hétvégén új információk érkeztek a hiteltörlesztési moratórium meghosszabbításával kapcsolatban: a gyermeket nevelő szülők, a nyugdíjasok, a munkanélküliek, a közfoglalkoztatottak, valamint a legalább 25%-os árbevétel-csökkenést elszenvedő vállalkozások számára további hat hónappal, 2021 közepéig meghosszabbítja a kormány a hiteltörlesztési moratórium lehetőségét, és fél évre felmondási tilalmat rendel a hitelszerződésekre - jelentette be Orbán Viktor miniszterelnök a Facebookon.

A bankszektorral kapcsolatos hangulatot jól mutatja a múlt heti Hitelezés 2020 konferenciánk közönségszavazásainak eredménye is, ahol 10-ből 6-an arra szavaztak, hogy kisebb lesz az éves nyereség az első félévinél, vagyis a második félévben veszteségesek lesznek a hitelintézetek. Ezt elsősorban a hitelezési értékvesztések növekedése okozhatja.

A törlesztési moratórium feloldása vagy meghosszabbítása kérdésköre kapcsán érdekes az alábbi ábra, ami azt mutatja, hogy a válság hatására 2021 közepére a mostani 4,0% helyett a konferencián szavazók között a relatív többség mérsékelt emelkedéssel 4-8%-os nem teljesítési arányt vár a bankszektor hiteleiben.

Címlapkép: Akos Stiller/Bloomberg via Getty Images

orvos kórház egészségügy
maszk_GettyImages-1214207063
traders
párizs_getty_stock
usa kongresszus vihar kormány parlament szenátus felhő sötétség amerika
mercedes-benz cla
mnb_jegybank_felügyelet_shutter
Friss hírek TÖBB FRISS HÍR
2020. november 10.
Miből lesz lakásunk, nyugdíjunk, luxusautónk?
2020. november 10.
Öngondoskodás 2020
2020. november 10.
Portfolio Private Health Forum 2020
2020. november 11.
Energy Investment Forum 2020
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Kiadó raktárak és logisztikai központok

A legmodernebb ipari és logisztikai központok kínálata egy helyen

Infostart.hu
Online kurzus
Akár 100 000 Ft-tal elkezdhető, hosszú távú megtakarítási módszer.
Online előadás
Legfontosabb aktualitások, elemzés, ötletelés.
traders