Előfizetői tartalom

Jöhet a következő mentőcsomag, de most a bankok miatt?

Portfolio
Alaposan megütötték a pénzügyi szektort tegnap Európában és a tengerentúlon is. Az esések azt követően történtek, miután kiszivárgott egy jelentéssorozat, amelyben bankok ügyfeleik potenciális pénzmosási tevékenységeiről számolnak be az egyik amerikai pénzügyi felügyeleti szervnek, a Fincennek. A pénzügyi szektor azonban ettől függetlenül sem szerepelt jól idén más szektorokhoz képest. Sokakban pedig felmerült a kérdés, hogy vajon mentőcsomag lehet-e a történet vége, ha tovább folytatódnak az esések.

Az S&P 500 pénzügyi szektora tegnap 2,5 százalékot esett, ami a legrosszabb esése volt augusztus 21. óta, amikor 3,4 százalékot gyengült a szektor. A pénzügyi botrányban is érintett bankok közül a JPMorgan például 3,1 százalékot esett, idén pedig már 32 százalékos mínuszban van. Az eladási hullám azonban diszkrimináció nélkül érintett minden pénzügyi intézményt:...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés