Előfizetői tartalom

Nagyot zakózott tegnap a Nikola, itt van, hogy mit gondolnak a Wall Street elemzői a vállalat kilátásairól

Portfolio
Az elektromos teherautók gyártását tervező Nikola alapító-ügyvezetője nagy meglepetésre azonnali hatállyal lemondott és távozott a vállalat éléről tegnap. A bejelentést követően megütötték a Nikola részvényeit, melyek sokáig 30 százalékos mínusz körül is álltak, míg a nap végén 20 százalékkal lejjebb állapodtak meg végül. A Wall Street elemzői latolgatták ezt követően, hogy merre tovább.

Trevor Milton lemondása nagyjából másfél héttel azt követően történt, hogy a shortolásra szakosodott Hindenburg azzal vádolta meg az elektromos teherautók gyártását tervező céget, hogy az igazából hazugságokra lett felépítve és közel sem tartanak ott, amit a nyilvánosság előtt próbálnak mutatni. Az ügyben pedig vizsgálódik az Amerikai Értékpapír- és Tőzsdefelügyelet...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés