bull
Üzlet

Ezeket az osztalékrészvényeket nem szabad kihagyni a Wall Street legjobb elemzői szerint

Portfolio
Az elmúlt hetekben alaposan megnőtt a volatilitás a tőzsdéken, a ralit eddig vezető részvények árfolyama nagyot esett, a járványhelyzettel, az esetleges korlátozásokkal, a fiskális és monetáris stimulusokkal kapcsolatban jelentősen nőtt a bizonytalanság. Ebben a környezetben felértékelődik az osztalékpapírok szerepe, ezek közül a legvonzóbbakat gyűjtötték össze a Wall Street legjobb elemzői.
A Portfolio legtöbb tartalma ingyenesen hozzáférhető, ahogy ez a cikk is.
A médiapiaci helyzet azonban folyamatosan változik: ha támogatni szeretnéd a minőségi gazdasági újságírást, és szeretnél részese lenni a Portfolio közösségnek, akkor fizess elő a Portfolio Signature cikkeire. Tudj meg többet

TC Energy

A TC Energynek elsősorban földgázvezeték, olajvezeték, áramgenerátor, és földgáztároló eszközei vannak. A vállalat több mint 92,6 ezer kilométernyi gázvezetékkel, 4,9 ezer kilométernyi olajvezetékkel, és 650 milliárd köblábas gáztárolóval rendelkezik, valamint 4 000 megawattos áramgenerátor kapacitással.

A részvény 5,3 százalékos osztalékhozammal rendelkezik, a következő negyedéves kifizetés 0,604 dollár lesz. Élőre tekintve, a cég jövőre 8-10 százalékos osztaléknövekedést vár, onnantól pedig 5-7 százalékkal nőhetnek a kifizetések éves szinten. Februárban egyébként 8 százalékkal emelte meg az osztalékot a társaság, ami így részvényenként 3,24 dollár éves szinten.

Arra számítunk, hogy a TC Energy felülteljesítő lesz az általunk követett más energiainfrastruktúra cégekkel szemben

– mondta az RBC elemzője.

A nagyobb növekedési kezdeményezéseket (mint a Keystone XL) leszámítva a TC Energy továbbra is bízik abban, hogy a profitját 5-7 százalékkal tudja növelni éves szinten, hozzávetőlegesen évi 5 milliárd dolláros tőkebefektetés mellett.

Ehhez hozzá jön, hogy a részvény jelenleg 20-25 százalékkal alacsonyabb értékeltségen forog P/E szerint, mint a prémium értékeltségű kanadai közmű papírok.

Összességében a TC Energy a közelmúltban 3 vételi ajánlást is kapott a Wall Street-i sztárelemzőktől, és mindössze egy tartási ajánlást, a célárak átlaga 56 dollár, amely 8,5 százalékkal alacsonyabb, mint az árfolyam keddi záróértéke.

tc energy

Johnson & Johnson

Az egészségügyi óriáscég mostanában a koronavírus vakcina fejlesztés kapcsán került a reflektorfénybe, azonban az osztaléka miatt is érdemes lehet egy pillantást vetni rá. A cég negyedévente 1,01 dolláros osztalékot fizet, az osztalékhozam 2,8 százalékos, az osztalék mértékét pedig már 58 éve folyamatosan emelik.

Legutóbb áprilisban jelentette be a cég, hogy 6,3 százalékkal emeli meg a negyedéves osztalékát, a vállalata vezére pedig kiemelte a társaság erős pénzügyi helyzetét, és az igazgatóság bizalmát a cég jövőjében.

A Credit Suisse elemzője, Matt Miksic vételre ajánlja a részvényt, 163 dolláros célár mellett. Az elemző szerint a JNJ készítményeit kevésbé érintett a koronavírus, mint az orvosi eszközök üzletágakat. Ez vonzóvá teszi az részvényt azoknak a befektetőknek, akik aggódnak a koronavírus fertőzésszám lehetséges megugrásától és annak hatásától a választható műtéti trendekre.

A szakember szerint a JNJ üzleti tevékenysége a harmadik negyedévben megegyezik a várttal, közben pedig a folyik a cég koronavírus vakcinájának harmadik fázisú tesztelése.

Az elemzői konszenzus „erős vételt” ajánl a részvényre, az elemzői célárak átlaga 167 dollár, ami 15,8 százalékos felértékelődési potenciált jelent. Az árfolyam idén 1,1 százalékkal került lejjebb.

jnj

Broadcom

A félvezető gyártó Broadcom is kiváló osztalékrészvény, negyedévente 3,25 dolláros osztalékot fizet részvényenként, az osztalékhozam 3,6 százalékos, éves szinten 13 dollár osztalékot fizet részvényenként, emellett az elmúlt 9 évben folyamatosan emelték az osztalékot.

A Mizuho Securities elemzője, Vijay Rakesh elmondta, hogy a Broadcom továbbra is jól pozícionált, kedvező a cégnek az 5G trend, a szoftver M&A, és az erős szabad cashflow, az osztalék pedig közel 14 dollárra emelkedhet év végéig, és a Covid-19 negatív hatásai kezdenek alábbhagyni.

Rakesh a célárát 350 dollárról 390 dollárra emelte, miután a cég vártnál erősebb negyedéves számokat publikált, köszönhetően a megnövekedett keresletnek az adatközpont-, és telekom szolgáltatók részéről. Előretekintve a Broadcom a konszenzust meghaladó eredményszer számít a harmadik negyedévben (6,4 milliárd dollár vs. 6,2 milliárd dollár).

Edward Snyder, a Charter Equity elemzője megjegyezte, hogy jelentős bevétel növekedésre lehet számítani a cég Wireless üzletágában, az októberig tartó negyedévben. Az elemző szerint többek között a generációváltással, és a WiFi 6 termékekkel egy több negyedéves fejlődési ciklus indult el.

Az elmúlt három hónapban a Broadcomot követő 24 legjobban teljesítő elemző közül 21-en vételre ajánlják a részvényt. Az elemzői célárak átlaga 405 dollár, ami 16,2 százalékos felértékelődési potenciált jelent. Az árfolyam egyébként 14,5 százalékos pluszban van idén.

broadcom

Home Depot

A Home Depot 1,5 dolláros osztalékot fizet negyedévente, az osztalékhozam 2,2 százalékos. Legutoljára szeptember 17-én fizetett osztalékot a cég, ami már 134. egymást követő negyedév volt, amikor a cég fizetett osztalékot.

Nemrégiben a Wells Fargo elemzője, Zachary Fadem megismételte a vételi ajánlását a részvényre 310 dolláros célár mellett, miután cég második negyedéves gyorsjelentése túlszárnyalta még a megemelt várakozásokat is. A Home Depot több soron rekord negyedévet zárt, köszönhetően megnövekedett keresletnek és a stay-at-home életmódnak. A leginkább lenyűgöző a társaság az online értékesítése volt, amely több mint 100 százalékkal ugrott meg a tavalyihoz képest. Az elemző a következő negyedévre is erős számokat vár, 2020/2021-es pénzügyi évekre is megemelte az EPS várakozásait.

A Home Depot árfolyama már 25,1 százalékot ralizott idén, viszont az elemzők látnak még teret a további emelkedés előtt, a legfrissebb ajánlások közül 15-en ajánlják vételre a részvényt, míg 4-en tartásra. Az elemzői célárak átlaga 310 dollár, ami 13,4 százalékos felértékelődési potenciált jelent.

homedepot

CVS

Érdemes lehet a pillantást vetni a gyógyszertárakat üzemeltető, és egészségügyi szolgáltató CVS-re. A cég negyedévente 0,5 dolláros osztalékot fizet, az osztalékhozam 3,44 százalékos. Bár a cég mostanában nem emelt osztalékot, a részvény P/E rátája relatíve alacsony, 9,06-os.

Az RBC Capital elemzője, Anton Hie megismételte vételi ajánlását a részvényre, és közölte, hogy a részvény hamarosan az egészségügyi befektető alapvető papírja lesz.

Az árfolyam idén 21,8 százalékos mínuszban van, Hie szerint pedig most lehet találni belépési pontokat, mivel szerinte a piac alulértékeli a növekedést, ami a következő években jöhet.

A Bank of America elemzője, Michael Cherny szintén megismételte a vételi ajánlását a cég második negyedéves gyorsjelentése után. Az elemző szerint az előrejelzésének betartásának elegendőnek kell lennie a részvény számára abban az időben, amikor a vállalat külön forrásokat szán a COVID-19 járvány kezelésére is. Kiemelte emellett a profitabilitás javulását, a „hihetetlenül egészséges” szabad cash flowt, és az alacsony értékeltséget.

Az amerikai egészségügyi óriás 5 vételi ajánlást kapott a közelmúltban a legjobban teljesítő elemzőktől, a célárak átlaga 91 dollár, ami 56,6 százalékos felértékelődési potenciált jelent a részvénynek.

cvs

Medical Properties Trust

Végül, de nem utolsó sorban pedig a Medical Properties Trust nevű REIT, amely egészségügyi létesítmények felvásárlásával és fejlesztésével foglalkozik. A cég egyedülálló befektetési stratégiával rendelkezik, mivel ez az egyetlen nyilvános egészségügyi REIT, amely kizárólag a hagyományos és speciális kórházakba történő befektetésekre összpontosít.

Az első negyedévben a vállalat közel 16,5 milliárd dollárnyi teljes pro forma bruttó eszközzel rendelkezett, az általános akut gondozó kórházak a bevétel 84,6 százalékát teszik ki. Negyedévente 0,27 dolláros osztalékot fizet a cég, az osztalékhozam egészen magas, 6,47 százalékos. Az elmúlt 5 egymást követő évben növelte az osztalékot a társaság.

A Stifel Nicolaus elemzője, Stephen Manaker nemrégiben folytatta az MPT követését, vételi ajánlással és 21 dolláros árcéllal, emellett elmondta a befektetőknek, hogy növekvő osztalékra számít a következő években, "indokolatlan kockázat nélkül".

Ahogy az RBC Capital Michael Carroll írja: „A portfóliónak stabil, egészséges organikus növekedést kell biztosítania, mivel a helyben lévő bérleti díjakat jól védik a szilárd mögöttes lízingfedezeti arányok.

A vállalat jól kitartott a járvány idején, és várhatóan a 2020-as szerződéses bérleti díjak 98 százalékát beszedi, 2 százalékát pedig később, kamatokkal gyűjti be. Ez a stabilitás segítette a társaságot abban, hogy megőrizze rendkívüli tőkeköltségét, lehetővé téve a menedzsment számára, hogy folytassa az új beruházásokat – közölte Carroll. Az elemző magas, egyszámjegyű eredménynövekedésre számít a következő néhány évben, emellett pedig megemelte a célárát 21 dollárról 22 dollárra.

Az elmúlt három hónapban összesen 6 elemző adott vételi ajánlást az MPT-re és 1 elemző ajánlja tartásra a papírt. Az elemzői célárak átlaga 21,29 dollár, ami 27,6 százalékos felértékelődési potenciált jelent. Az árfolyam idén 20,9 százalékkal került lejjebb.

mpt

Címlapkép: Tayfun Coskun/Anadolu Agency via Getty Images

orvos kórház egészségügy
maszk_GettyImages-1214207063
traders
párizs_getty_stock
usa kongresszus vihar kormány parlament szenátus felhő sötétség amerika
mercedes-benz cla
mnb_jegybank_felügyelet_shutter
Friss hírek TÖBB FRISS HÍR
Online kurzus
Akár 100 000 Ft-tal elkezdhető, hosszú távú megtakarítási módszer.
Online előadás
Legfontosabb aktualitások, elemzés, ötletelés.
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Eladó új építésű lakások

Válogass több ezer új lakóparki lakás közül Budán, Pesten, az agglomerációban, vagy vidéken.

Infostart.hu
2020. november 10.
Miből lesz lakásunk, nyugdíjunk, luxusautónk?
2020. november 10.
Öngondoskodás 2020
2020. november 10.
Portfolio Private Health Forum 2020
2020. november 11.
Energy Investment Forum 2020
traders