j&j
Üzlet

Újabb ígéretes koronavírus-vakcina lépet a tesztelés végső szakaszába

Portfolio
Újabb potenciális koronavírus vakcina lépett a tesztelések végső (phase 3) szakaszába, ezúttal a Johnson & Johnsoné. A készítmény előnye, hogy az eddigi információk alapján egy dózis után is hatékonynak bizonyult.
A Portfolio legtöbb tartalma ingyenesen hozzáférhető, ahogy ez a cikk is.
A médiapiaci helyzet azonban folyamatosan változik: ha támogatni szeretnéd a minőségi gazdasági újságírást, és szeretnél részese lenni a Portfolio közösségnek, akkor fizess elő a Portfolio Signature cikkeire. Tudj meg többet

Az amerikai gyógyszeripari óriás, Johnson & Johnson szerdán bejelentette, hogy elkezdte a potenciális koronavírus vakcinájának harmadik fázisú tesztelését. A J&J már a negyedik gyógyszergyártó, amely a Trump adminisztráció vakcinaprogramjának támogatásával elért a tesztelések kései szakaszába, a Moderna, a Pfizer, és az AstraZeneca mellett.

A tesztelésen 60 ezer önkéntes vesz részt 215 helyszínen az Egyesült Államokban, és más országokban. A résztvevőknek véletlenszerűen adnak be egy dózisnyi potenciális vakcinát, vagy placebót.

Janssen (a J&J leányvállalata) vakcinájának nagy előnye, hogy egy dózis után is hatékonynak bizonyult.

A J&J arról számolt be, hogy ugyanazokat a technológiákat használják, mint az Ebola elleni kísérleti vakcina esetében. Ez magában foglalja a koronavírus genetikai anyagának egy módosított adenovírussal való kombinálást, amelyről ismert, hogy embereknél megfázást okoz.

A preklinikai vizsgálatok kimutatták, hogy a J&J potenciális Covid-19 vakcina ígéretes választ képes kiváltani nem-emberi főemlősökben és hörcsögökben.

A J&J tudományos vezetője elmondta kedden, hogy a tesztelések korai szakaszának eredményeit hamarosan nyilvánosságra hozzák, amelyekből látszik, hogy az emberekből kiváltott immunválasz hasonló volt az állatokhoz. A szakember azt is elmondta, hogy a vakcinát az alanyok jól tolerálták, a tünetek - mint a láz - 48 belül elmúltak.

Egyesült Államok egészségügyi és szociális minisztériuma még augusztus elején közölte, hogy megállapodott a Johnson & Johnsonnal, közel 1 milliárd dollárért 100 millió dózist foglaltak le a készítményből, valamint opcionálisan további 200 millió dózist igényelhetnek a bejelentés szerint.

A Johnson & Johnson árfolyama 1,1 százalékot emelkedett ma, míg idén 0,1 százalékos mínuszban van.

j&j

(CNBC)

Címlapkép: Mario Tama/Getty Images

boris johnson
aston martin
sebastian kurz
PSD2
Tabdi_1500px
Friss hírek TÖBB FRISS HÍR
Online előadás
Hasznos elemzések, ötletek, lehetséges forgatókönyvek.
Online előadás
Útikalauz kezdő befektetőknek.
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Ügyvédek

A legjobb ügyvédek egy helyen

Infostart.hu
2020. november 10.
Miből lesz lakásunk, nyugdíjunk, luxusautónk?
2020. november 10.
Öngondoskodás 2020
2020. november 10.
Portfolio Private Health Forum 2020
2020. november 11.
Energy Investment Forum 2020
koronavírus járvány hőmérés