bét
Üzlet

Megszűnik az Opus egyik kisebb vállalata

Portfolio
Jogutód nélkül megszűnik és végelszámolás alá kerül az Opus Global érdekeltségébe tartozó egyik vállalat, a tűzálló termékek gyártásával foglalkozó Opima Kft. – jelentette be az Opus a BÉT-en közzétett közleményében.
Újabb részvénykibocsátás jön a magyar tőzsdén, következő befektetői Klubunkon a DM-KER sztoriját, a kibocsátás részleteit ismerhetik meg az érdeklődők.

Az Opima Kft.-ben részben közvetlen, részben pedig közvetetten, összességében 78,4 százalékos tulajdonrésze volt az Opus Globalnak. Az Opima taggyűlése határozta el a vállalat jogutód nélküli megszűnését és egyúttal elrendelte a végelszámolását. A végelszámolás kezdő időpontja 2020. október 1.

Az indoklás szerint a vállalat taggyűlése a cégcsoport gazdasági tevékenységének racionalizálása érdekében döntött a megszűnés mellett. A vállalat az Opus stratégiai üzletágai közül az ipari termelés divízió alá tartozott, tűzálló termékek gyártásával foglalkozott.

A bejelentés nem érte váratlanul a befektetőket, hiszen az Opus éves jelentésében már utalt rá, hogy miután az Opima Kft. aktív tevékenységet jelenleg nem végez, így a portfólió optimalizálása miatt várható a megszűnése a közeljövőben.

Az Opus árfolyama nem is reagált a hírre a mai kereskedésben, 1,9 százalékos mínuszban áll a papír az egyébként negatív befektetői hangulat közepette.

Kereskedés OPUS-részvényekkel a Portfolio Online Tőzsdén! Kedvező feltételek, profi ügyfélszolgálat. Start
lélegeztetőgép
emanuel macron
panik (2)
Jeffrey Gundlach
palotai dániel
Friss hírek TÖBB FRISS HÍR
2020. november 10.
Miből lesz lakásunk, nyugdíjunk, luxusautónk?
2020. november 10.
Öngondoskodás 2020
2020. november 10.
Portfolio Private Health Forum 2020
2020. november 11.
Energy Investment Forum 2020
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Ügyvédek

A legjobb ügyvédek egy helyen

Infostart.hu
Online kurzus
Akár 100 000 Ft-tal elkezdhető, hosszú távú megtakarítási módszer.
A tőzsdei könyv
Útmutató, amely piaci pánikok esetén is használható.
koronavírus arantén maszk