bullbear
Üzlet

Belendült a hét végére Amerika

Portfolio
Az európai tőzsdék megtartották a negatív szentimentet, mínuszban zárhat a DAX és a CAC is, míg a magyar tőzsde felülteljesített a nap során. Az amerikai tőzsdék a várakozásokhoz képest végül pozitív hangulatban nyitottak, és mindhárom nagy index, az S&P 500, a Dow Jones és a Nasdaq is pluszban van.
A Portfolio legtöbb tartalma ingyenesen hozzáférhető, ahogy ez a cikk is.
A médiapiaci helyzet azonban folyamatosan változik: ha támogatni szeretnéd a minőségi gazdasági újságírást, és szeretnél részese lenni a Portfolio közösségnek, akkor fizess elő a Portfolio Signature cikkeire. Tudj meg többet

A vége is maradt szép

A zárásra is maradt a plusz, a Dow 360 pontos, 1,3%-os emelkedéssel zárt, az S&P-500 index 1,6%-kal, a Nasdaq pedig 2,3%-kal került feljebb. 

Ennyi volt a tőzsdeválság? Használja ki a piaci mozgást, keresse kollégáinkat! Start

Már 400 pont

Közel 400 pontos, 1,4%-os emelkedést mutat a Dow Jones, de a többi index is egyre erősebb, az S&P-500 0,4%-kal, a Nasdaq pedig 0,9%-kal van feljebb, mint a tegnapi záráskor. 

Ennyi volt a tőzsdeválság? Használja ki a piaci mozgást, keresse kollégáinkat! Start

Kapaszkodik tovább Amerika

A Dow már 200 pontos pluszban van, ez 0,8%-kal magasabb a csütörtöki záróértéknél. Az S&P-500 index 0,4%-kal, a Nasdaq pedig 0,9%-kal erősödött. 

Ennyi volt a tőzsdeválság? Használja ki a piaci mozgást, keresse kollégáinkat! Start

Javul a hangulat a tengerentúlon

A kezdeti mérsékelt gyengülésből próbálnak talpra állni a Wall Street vezető indexei, a Dow Jones most 110 pontos, 0,4%-os pluszban van, az S&P-500 0,05%-os erősödést mutat, a Nasdaq pedig 0,6%-kal áll csütörtöki záróértéke felett. 

Ennyi volt a tőzsdeválság? Használja ki a piaci mozgást, keresse kollégáinkat! Start

Mínuszban zárják a napot az európai indexek, a BUX felülteljesített

A nagyobb európai indexek napközben egyre inkább lejjebb kerültek, de végül megállapodni látszanak, a DAX 1,4 százalékot esett, a CAC pedig 1,1 százalékot, míg a FTSE majdnem visszatornászta magát tegnapi értékére és mínusz 0,1 százalékon áll. Ezzel szemben, bár a BUX visszaesett, de így is plusz 0,1 százalékon zárt.

A magyar blue chipek közül az OTP-nek és Molnak is sikerült pozitívan zárnia több napos esést követően. Előbbi 1,18 százalékot, míg utóbbi 0,45 százalékot emelkedett zárásig.

OTPzáró
Molzáró

Több mint 20 százalékot zuhant a Tesla, érdemes már beszállni?

Az idei év egyik legnagyobb tőzsdei sztorija a Tesla, az árfolyam masszívan emelkedett idén, és egy érdemi korrekcióra csak most, 9 hónap elteltével került sor. Az árfolyam idei menetelése nem volt alaptalan, számos érv szól az elektromosautó-gyártó mellett, viszont csalódásokból sem volt hiány idén, hiszen a megnövekedett várakozások miatt könnyű magasról nagyot esni. Most, hogy az árfolyam a történelmi csúcsához képest több mint 20 százalékot esett, megnéztük, hogy hogyan néz ki a részvény árazása, megvizsgáltuk a technikai képet, és összegyűjtöttük az elemzői várakozásokat.

Tovább a cikkhez

Mérsékelt esés a tengerentúlon

Mindhárom vezető amerikai index mínuszban nyitott, az S&P 500 és a Dow Jones 0,2 százalékkal került lejjebb, míg a Nasdaq 0,1 százalékot csökkent.

A tegnap nagyot eső Nikola ma kifejezetten jól kezdte a kereskedést, eddig közel 8 százalékkal került feljebb a papír. A cégről tegnap itt írtunk bővebben.

nkla

Európában egyre rosszabb a hangulat, a BUX továbbra is az élmezőnyben van

A kora délutáni órákra eléggé elromlott a hangulat Európa vezető tőzsdéin, kifejezetten rossz a helyzet a portugáloknál, a franciáknál és a németeknél. A régió országai egyelőre felülteljesítenek, a BUX Index 0,5 százalékon van jelenleg.

Szektorszinten a légitársaságok és az autógyártók teljesítménye határozza meg leginkább a rossz befektetői légkört, az autógyártóknál 1 és 4, míg a légitársaságoknál 1 és 5 százalék közötti eséseket láthatunk.

Eséssel nyithatnak majd az amerikai indexek

A határidős amerikai indexek mindegyike negatív tartományban mozog a pénteki kereskedési nyitást megelőzően, a Dow Jones és az S&P 500 is 1 százalékos mínuszban, míg a Nasdaq 0,5 százalékkal lejjebb.

sphatáridős

Allianz: nem várhatóak további vad piaci kilengések

Az Allianz elemzője, Mona Mahajan úgy gondolja, hogy a tőzsdei korrekció nehezén már túl vagyunk. Hiányzik a valódi félelem-faktor a Wall Streeten, és a választásokat megelőző bizonytalanság megakadályozhatja a nagyobb kilengéseket mindkét irányban. Továbbá vonzónak látja az ipari vállalatok részvényeit is a jelenlegi kilátások mellett.

Tovább a cikkhez

Megszólalt a guru: jöhet az összeomlás a tőzsdéken?

Michael Gayed, az ATAC Rotation Fund idén 50 százalékos profitot realizáló cégvezére figyelmeztet: az építési fa árfolyamának alakulása rossz dolgokat jelezhet előre a teljes részvénypiac tekintetében. A guru szerint bár nem érdemes elhamarkodott döntéseket hozni, de nem árthat csökkenteni a kockázatos befektetések arányát a portfóliónkban.

Tovább a cikkhez

Részvényeket vásárolt az Akko Invest igazgatótanácsának elnöke

4 000 törzsrészvényt vásárolt az Akko Invest igazgatótanácsának elnöke, 408 forintos átlagáron. A vagyonkezeléssel foglalkozó vállalat szeptember 21 óta már a legjelentősebb magyar cégeket tömörítő BUX Index tagja.

Tovább a cikkhez

Hernádi Zsolt: Nehéz évek jönnek, de mi szeretjük a nehéz éveket

Olyan keresleti és kínálati folyamatok zajlottak az elmúlt hónapokban az olajiparban, amelyre az iparág nem volt felkészülve, ahhoz, hogy a korábbi állapotokhoz visszatérjen az olajipar, akár 5 évre is szükség lehet, mondta el a közgazdász-vándorgyűlésen Hernádi Zsolt, a Mol elnöke, aki arról is beszélt, hogy alapvető stratégiai cél a dekarbonizáció, az energiaátmenet nem lehet kérdés, de ezt csak józanul, „kétszer mérni és egyszer vágni” elv alapján szabad megvalósítani.

Tovább a cikkhez

Európa többsége mínuszban, a régiós indexek felülteljesítenek

A reggeli iránykeresés, majd lefelé mozdulás után most már egyértelműen negatív a kép Európában. A DAX és a CAC is 1 százalékos mínuszban van, és az angol FTSE is 0,7 százalékkal van lejjebb. Elsősorban az autógyártók és a légitársaságok rossz teljesítménye rontja a képet. Ellenben a régiós indexek felülteljesítenek, élen a magyar BUX-al.

A BUX indexet az OTP és a Mol húzza felfelé

Az elmúlt napok esései után egyelőre úgy tűnik, hogy magára talált az OTP és a Mol is, és erősen hozzájárulnak a BUX index mai felülteljesítéséhez, de pluszban van a Magyar Telekom is.

Az OTP árfolyama 1,5 százalékkal emelkedett nyitás óta.

OTP

A Mol árfolyama pedig 1,2 százalékkal került feljebb.

Mol

Vegyes a kép Európában: mínuszban a DAX, a BUX továbbra is felülteljesít

A reggeli iránykeresést követően a nagyobb indexek közül a német DAX és a francia CAC is lefelé indult meg, és előbbi 0,4 százalékkal van lejjebb, utóbbi 0,6 százalékkal. Ezzel szemben a BUX ma kifejezetten jó, már 1 százalékos pluszban van a görög Athex mellett.

A német DAX egyelőre leggyengébben teljesítő tagja a Lufthansa, amely a többi légitársasággal egyetemben szenved az elmúlt napokban a második hullámos félelmek és utazási korlátozások miatt. Emellett ma a Credit Suisse is megvágta a célárfolyamát 5,6 euróról 4,6-ra.

Jim Cramer: Forradalmi esemény volt a Battery Day

Jim Cramer, az MSNBC Mad Money című műsorának házigazdája szerint a Teslánál nemrég lezajlott Tesla szkeptikusai csak a negatívumokra fókuszálnak a Battery Day kapcsán. A guru szerint akik csak kritizálni tudják Elon Musk kedden tett bejelentéseit, ők nem a fontos dolgokra koncentrálnak, és csak egyszerűen idegesek, mert az általuk kívánt bejelentések nem történtek meg. A Tesla autóinak megfizethető áron való értékesítése és a 2030-ra elért tömeggyártás forradalmi bejelentések voltak a guru szerint.

Tovább a cikkhez

Nem találják az irányt az európai tőzsdék

Nem találják az irányt az európai tőzsdék, a DAX stagnálása mellett, a CAC 0,2 százalékkal került lejjebb, míg az FTSE 100 csütörtöki záróértéke közelében jár. A milánói börze lejjebb került 0,1 százalékkal, míg a spanyol tőzsde stagnál. A hangulatot javította, hogy a hírek szerint az amerikai politikai pártok dolgoznak a következő fiskális csomagon, viszont valószínűleg Európában is szükség lenne hasonlóra, hiszen a héten kiderült, hogy a gazdaság helyreállása megakadt szeptemberben azt követően, hogy a koronavírus esetek száma jelentősen emelkedni kezdett, amely különösen a szolgáltató szektorra mért nagy ütést.

dax

Emelkedik a magyar tőzsde a nyitás után

Emelkedik a magyar tőzsde a nyitás után a BUX 0,5 százalékkal került feljebb. A blue chipek került az OTP 0,7 százalékkal került feljebb, a Mol 1,7 százalékot emelkedett, a míg a Richter 0,2 százalékot gyengült.

bux

Mérsékelt emelkedéssel indulhat a pénteki kereskedés

  • Mérsékelt emelkedéssel zárták a csütörtöki kereskedést a tengerentúli tőzsdék, a Dow 0,2 százalékos erősödése mellett, az S&P 500 0,3 százalékkal került feljebb, míg a Nasdaq 0,6 százalékos pluszban zárt. Bár továbbra is ködös az amerikai gazdaság állapotának képe, a kedvező lakáspiaci adat javítani tudta a hangulatot csütörtökön.
  • Az Ázsiában vegyesebb volt a kép, a befektetők kedvezően fogadták, hogy az amerikai politikai pártok egy 2 200 milliárd dolláros stimulus csomagon dolgoznak, amelyről már jövő héten szavazhatnak. A Nikkei 0,5 százalékkal került feljebb, míg sanghaji tőzsde 0,3 százalékot esett, a hongkongi index pedig szintén 0,3 százalékkal került lejjebb. Ázsia más részein egyértelműbb volt az irány, a dél koreai Kospi 0,6 százalékot emelkedett, míg a szingapúri index 0,8 százalékkal került feljebb.
  • Az amerikai határidős indexek feljebb kerültek ma reggel,, a határidős DAX 0,2 százalékos emelkedést vetít előre a pénteki piacnyitásra.
  • Pénteken a nemzetközi makrogazdaságból nem érkeznek kiemelt fontosságú adatok, Magyarországon viszont az egész hetes adatcsend után a KSH teszi közzé az első féléves demográfiai adatokat.
  • Az olaj ár feljebb került ma reggel, a novemberi határidős WTI 0,7 százalékos emelkedést követően 40,7 dollárnál jár, az arany árfolyama stagnál, a sárga nemesfém jegyzése 1868,3 dolláron áll.
  • A forint gyengült az euróval és a dollárral szemben is, egy euróért 363,5 forintot kell fizetni, míg egy dollár 311,5 forintba kerül.

Mi történt eddig a tőzsdéken?

Címlapkép: Ralph Orlowski/Getty Images

koronavirus eurozona europai unio mentocsomag valsagkezeles pimco
korona_vilag
kotelezo maszkviseles magyarorszag szigorítas bejelentes 201022
szlovakia kijarasi korlatozas lezaras igor matovic201022
donald trump szavaz florida201022
adobevallas
Friss hírek TÖBB FRISS HÍR
Online kurzus
Akár 100 000 Ft-tal elkezdhető, hosszú távú megtakarítási módszer.
A tőzsdei könyv
Útmutató, amely piaci pánikok esetén is használható.
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Kiadó modern irodaházak

Az iroda ma már több, mint egy munkahely. Találják meg most cégük új otthonát.

Infostart.hu
2020. november 10.
Miből lesz lakásunk, nyugdíjunk, luxusautónk?
2020. november 10.
Öngondoskodás 2020
2020. november 10.
Portfolio Private Health Forum 2020
2020. november 11.
Energy Investment Forum 2020
GettyImages-1227841046 (1)