mayfair_london_getty_stock
Üzlet

Koronavírus: döbbenetes, hogy hányan nem tartják be a karantént a britek közül, még ijesztőbb, hogy hányan nem ismerik a tüneteket sem

Portfolio
A britek 80 százaléka nem tartja be az önkéntes karanténra vonatkozó ajánlásokat, amikor a koronavírus tüneteit észlelik magukon, vagy ha kontaktusba kerülnek olyannal, aki pozitív koronavírus-tesztet produkált. A megkérdezettek többsége még csak fel sem tudta sorolni a koronavírus tüneteit – írja a Reuters egy friss tanulmányra hivatkozva.
A Portfolio legtöbb tartalma ingyenesen hozzáférhető, ahogy ez a cikk is.
A médiapiaci helyzet azonban folyamatosan változik: ha támogatni szeretnéd a minőségi gazdasági újságírást, és szeretnél részese lenni a Portfolio közösségnek, akkor fizess elő a Portfolio Signature cikkeire. Tudj meg többet

A King’s College London kutatása szerint mindössze 18,2 százalék volt azok aránya a koronavírusos tüneteket mutatók között az elmúlt hét napban, akik nem hagyták el az otthonukat a tünetek jelentkezése után és kevesebb mint 12 százalék kért covid-tesztet. A tanulmányból az is kiderült, hogy csak 10,9 százalékuk vonult önkéntes karanténba 14 napra azt követően, hogy koronavírusos emberrel került kapcsolatba.

A felmérésben résztvevők kevesebb mint fele tudta felsorolni a koronavírus legjellemzőbb tüneteit, mint a láz, a köhögés, vagy az ízlés és szaglás elvesztése.

A tanulmány március 2 és augusztus 5 között begyűjtött adatok alapján készült, 42127 fő bevonásával, akik közül 31787 fő volt 16 év feletti.

A felmérés eredménye nagyban megkérdőjelezi a tesztelés és a kontaktkutatás hatékonyságát az Egyesült Királyságban, amely még mindig az ötödik helyen áll a világon (Európában pedig az első) a koronavírusos halálesetek számát tekintve, közel 42 ezer áldozattal.

A brit kormányzat a múlt héten arról döntött, hogy 10 ezer fontos bírságról ró ki azokra, akik megszegik a karanténszabályokat. Viszont 500 fontos támogatást ajánlott fel azoknak az alacsony keresetű dolgozóknak, akiknek a karantén miatt kiesett a keresetük. Szakértők szerint ez az intézkedés valamelyest bátoríthatja az otthon maradásra azokat, akiknél fennáll a fertőzés kockázata, mert részben anyagi megfontolásból nem tartják a karantént az érintettek.

Címlapkép: Getty Images

koronaviruscoronavirus
Szégyenpadra kerülhet Olaszország, példátlan büntetés lehet a vége
vihar brüsszelben
ausztria koronavírus maszk
Katari befektetők vásárolják fel a Kopaszi-gátat
trump
brexit brit autogyartas katasztrofa
Friss hírek TÖBB FRISS HÍR
2020. november 10.
Miből lesz lakásunk, nyugdíjunk, luxusautónk?
2020. november 10.
Öngondoskodás 2020
2020. november 10.
Portfolio Private Health Forum 2020
2020. november 11.
Energy Investment Forum 2020
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Kiadó modern irodaházak

Az iroda ma már több, mint egy munkahely. Találják meg most cégük új otthonát.

Infostart.hu
Online kurzus
Akár 100 000 Ft-tal elkezdhető, hosszú távú megtakarítási módszer.
A tőzsdei könyv
Útmutató, amely piaci pánikok esetén is használható.
luckin1