wmt
Üzlet

Közeledik az ünnepi szezon Amerikában – Rengeteg embert vesznek fel a kiskereskedők

Portfolio
Az ősz beköszönte kimondottan jó hír a kiskereskedelmi szektor vállalatainak Amerikában, az ünnepi szezon során ugyanis jellemzően többet tudnak értékesíteni a cégek, mint az év egyéb időszakaiban. A nagyobb vállalatok számos új, ideiglenes munkalehetőséget kínálnak az előttünk álló hónapokban.
Újabb részvénykibocsátás jön a magyar tőzsdén, következő befektetői Klubunkon a DM-KER sztoriját, a kibocsátás részleteit ismerhetik meg az érdeklődők.

A világ legnagyobb kiskereskedelmi vállalata, a Walmart bejelentette, hogy 20 000 új munkahelyet fognak teremteni az ünnepi szezon idejére, egész pontosan az e-kereskedelmi szegmensüknél van szükség a munkaerőre. Ez az elsőre nagynak tűnő szám nem is olyan magas, tekintve hogy a Walmart jelenleg 2,2 millió embert foglalkoztat világszerte, ebből 1,5 milliót csak az Egyesült Államokban.

Az USA nyolcadik legnagyobb kiskereskedője, az Államok szerte 1880 bolttal rendelkező Target 130 000 szezonális munkás felvételét jelentette be tegnap - ez jelentős állománynövekedést jelent a vállalat esetében, eddig ugyanis 350 000 munkavállalót foglalkoztatott a cég, de az Amazonnál is 33 000 pozícióra kerestek jelentkezőt még szeptember elején.

Nem indokolatlan a szektor toborzási hulláma, a Deloitte könyvvizsgáló és üzleti tanácsadó cég elemzése szerint ugyanis az ünnepi kiskereskedelmi értékesítések volumene évente rendre 1 – 1,5 százalékkal nő – érdemes azonban megjegyezni, hogy a mostani valószínűleg egy rendhagyó ünnepi időszak lesz.

A munkanélküliségi ráta továbbra is nagyon magas az Egyesült Államokban, továbbá becslések szerint körülbelül 3,5 millió amerikai háztulajdonos képtelen fizetni az ingatlanuk jelzálogát, illetve az egyre sürgősebb gazdaságélénkítő stimulus is várat még magára a tengerentúlon.

A kiskereskedelmi szektor nagy volumenű munkaerő toborzása jó hír lehet a vírushelyzet során munkájukat vesztett állampolgároknak. Nem új keletű egyébként a kiskereskedelmi cégek idei munkahely teremtése, minden évben több tízezer embert vesznek fel az amerikai vállalatok a hálaadási és karácsonyi szezon kezdete előtt.

A világ leggazdagabb családjának tulajdonában lévő Walmart papírja idén 15,05 százalékkal tudott feljebb kerülni, a márciusi lokális mélypont óta több, mint 31 százalékot szárnyalt az árfolyam. Az e-kereskedelmi szegmens felfutásának köszönhetően jó eséllyel a jövőben sem kell rossz eredményekre számítani a Walmarttól az értékesítési volumen tekintetében.

wmt

Az online kereskedelemben jártas Target árfolyamán is látszik, hogy a kiskereskedelmi szektor nagyobb vállalatainak alapvetően nem tett rosszat a koronavírus válság. Idén 18,56 százalékkal tudott feljebb kerülni a papír, míg a március közepén tapasztalt mélyponthoz képest 67 százalékkal magasabb jelenleg az árfolyam.

tgt

(MarketWatch)

Címlapkép: Kena Betancur/VIEWpress via Getty Images

koronavirus jarvany halaos aldozat
unhappy_2
amerikai elnökválasztás trump biden usa
valasztas
törökország erdogan
Friss hírek TÖBB FRISS HÍR
2020. november 10.
Miből lesz lakásunk, nyugdíjunk, luxusautónk?
2020. november 10.
Öngondoskodás 2020
2020. november 10.
Portfolio Private Health Forum 2020
2020. november 11.
Energy Investment Forum 2020
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Kiadó raktárak és logisztikai központok

A legmodernebb ipari és logisztikai központok kínálata egy helyen

Infostart.hu
Online kurzus
Akár 100 000 Ft-tal elkezdhető, hosszú távú megtakarítási módszer.
A tőzsdei könyv
Útmutató, amely piaci pánikok esetén is használható.
unhappy_2