mullercecilia2
Üzlet

Müller Cecília: ki kell most lépnünk a komfortzónánkból

Portfolio
Mára is meghirdette az ismét rendszeressé váló napi tájékoztatóját az operatív törzs. A tájékoztató délelőtt lezajlott, a fontosabb megállapításokat foglaltuk össze cikkünkben.
A Portfolio legtöbb tartalma ingyenesen hozzáférhető, ahogy ez a cikk is.
A médiapiaci helyzet azonban folyamatosan változik: ha támogatni szeretnéd a minőségi gazdasági újságírást, és szeretnél részese lenni a Portfolio közösségnek, akkor fizess elő a Portfolio Signature cikkeire. Tudj meg többet

Elkezdődtek az átvezénylések a kórházaknál

A kórházban kezeltek száma is nő, ezért egy intézkedési tervet határozott meg korábban az operatív törzs, felállítottak egy listát a kórházakról. A gyanús eseteket a megyei kórházak infektológiai osztályai veszik fel, ha beigazolódik a koronavírus-fertőzés gyanúja, akkor a covid-ellátóba kerül a beteg. 29 kórházat jelöltek ki erre, amelyek egymás után kerülnek bevonásra, ebből Budapesten van 10 intézmény, úgynevezett elsővonalbeli intézmények, akik középsúlyos és súlyos betegeket látnak el.

A kórházak 80 százalékos telítettségnél jelentkeznek a népegészségügyi központnál és ekkor egy új intézményt jelölnek ki a hatóságok a koronavírusos betegek ellátására.

Elkezdődtek az átvezénylések is. A járványügyi készültség számos intézkedést követelt, ahhoz, hogy a megfelelő helyen, a megfelelő ellátást megkapják a betegek, koncentrált intézkedésekre van szükség, mind az eszköztár, mind a humán erőforrás vonatkozásában - tette hozzá Müller Cecília.

Alig vannak már térítéses tesztek

Müller Cecília szerint a tesztek napi száma kielégíti a napi keresletet. Aki úgy gondolja, hogy nála a betegség tünetei fennállnak, abban az esetben egyértelmű az eljárásrend: a háziorvos rendelheti el a tesztet, amit az otthonában levesznek. Az eljárásrend szabályozza, hogy kinél mikor kell elvégezni a vizsgálatot, mikor lehetséges elvégezni és mikor nincs meg elégséges feltétele. Tartjuk magunkat a WHO ajánlásaihoz, változik a járvány kezelése a második hullám során, de az alapvető szabályok ugyanazok – mondta el Müller Cecília.

Hozzátette, hogy alig van már térítéses vizsgálatkérés, mert jóval kevesebben vannak a külföldről hazatérők, mint nyáron voltak. A vizsgálat többsége járványügyi érdekből történik, vagy azért, mert gyanús, vagy azért, mert a hatóság elrendeli.

A járványügyi készültség állapotában vagyunk

Továbbra is a járványügyi készültség állapotában van az ország és az egész világ. Néhányunknak ki kell lépni a komfortzónából, mert ez egy rendkívüli helyzet. Tudjuk, hogy a második hullám felfelé menő szakaszában vagyunk, a napi pozitivitások száma egy hete megközelíti az ezer főt – ismerteti a friss adatokat Müller Cecília.

A súlyos lefolyású megbetegedés most is jellemzően az idős korosztályt érinti, míg az új fertőzések a fiatalabb korosztályból kerülnek most ki.

133 rendőri intézkedés volt az elmúlt egy napban a maszkviselési szabály megszegése miatt

A tájékoztatást Kiss Róbert rendőr alezredes kezdi a rendőri intézkedések adataival. Az elmúlt 24 órában 133 intézkedést kezdeményeztek, 28 esetben tömegközlekedési eszközökön történt intézkedés a szabályok megszegése miatt, további 105 esetben kereskedelmi egységben volt szabályszegés. (Mint ismeretes, hétfő óta nem csak a tömegközlekedési eszközökön, de a megállókban is kötelező a maszk viselése és nem elegendő a sál vagy a kendő, szabályos maszk szükséges).

Koronavírus Magyarországon: Budapest után Győr-Moson-Sopron megyében találták a legtöbb új esetet

927 újabb magyar állampolgárnál mutatták ki az új koronavírus-fertőzést (COVID-19), ezzel 22 127 főre nőtt a hazánkban beazonosított fertőzöttek száma. Elhunyt 9 beteg - derül ki a kormányzati portál napi tájékoztatásából. A legtöbb új esetet ismét Budapesten regisztrálták az elmúlt egy napban, a második legtöbbet pedig Győr-Moson-Sopron megyében találták. A napi tájékoztatóból az is kiderül, hogy az operatív törzs eddig 28 óvodában és 8 iskolában rendelt el rendkívüli szünetet, 194 osztálynál és 7 teljes iskolánál pedig digitális munkarendet a koronavírus-megbetegedések miatt.

Tovább a cikkhez

Koronavírus: fontos ajánlást mondott Müller Cecília a maszkhasználatról

Müller Cecília országos tisztifőorvos ajánlást fogalmazott meg a maszkok típusaira vonatkozóan, valamint kifejtette a vendéglátóhelyek 23 óra után történő bezárásának indokoltságát az operatív törzs csütörtöki sajtótájékoztatóján.

Tovább a cikkhez
koronaviruscoronavirus
Szégyenpadra kerülhet Olaszország, példátlan büntetés lehet a vége
vihar brüsszelben
ausztria koronavírus maszk
Katari befektetők vásárolják fel a Kopaszi-gátat
trump
brexit brit autogyartas katasztrofa
Friss hírek TÖBB FRISS HÍR
Online kurzus
Akár 100 000 Ft-tal elkezdhető, hosszú távú megtakarítási módszer.
A tőzsdei könyv
Útmutató, amely piaci pánikok esetén is használható.
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Eladó új építésű lakások

Válogass több ezer új lakóparki lakás közül Budán, Pesten, az agglomerációban, vagy vidéken.

Infostart.hu
2020. november 10.
Miből lesz lakásunk, nyugdíjunk, luxusautónk?
2020. november 10.
Öngondoskodás 2020
2020. november 10.
Portfolio Private Health Forum 2020
2020. november 11.
Energy Investment Forum 2020
luckin1