bét
Üzlet

Megkezdődött a 4iG osztalékának kifizetése

Portfolio
Részvényenként 22 forintos osztalékot fizet tavalyi eredménye után részvényeseinek a 4iG a 2020 szeptember 21-i fordulónapon a társaság részvénykönyvében szerepelt tulajdonosoknak. A tőzsdei társaság a kifizetés fedezetét átutalta a KELER-nek, amely 2020. szeptember 28-án megkezdte a kifizetéseket a részvényeseknek.
A Portfolio legtöbb tartalma ingyenesen hozzáférhető, ahogy ez a cikk is.
A médiapiaci helyzet azonban folyamatosan változik: ha támogatni szeretnéd a minőségi gazdasági újságírást, és szeretnél részese lenni a Portfolio közösségnek, akkor fizess elő a Portfolio Signature cikkeire. Tudj meg többet

A 4iG igazgatósága a közgyűlés hatáskörében eljárva 2020. április 29-i határozatában döntött arról, hogy a 2019. üzleti év eredménye után osztalékot fizet részvényeseinek. A társaság igazgatósága augusztusban döntött arról, hogy szeptember 28-án fizeti ki az egyenként 20 forint névértékű törzsrészvényekre a 22 forintos osztalékot.

A részvényenként 22 forintos osztalékkal és a mai, 608 forintos záróárral számolva 3,6 százalékos osztalékhozam adódik.

A 4iG alapszabálya szerint azon részvényesek jogosultak osztalékra, akik a tulajdonosi megfeleltetés 2020. szeptember 21-i fordulónapján szerepeltek a részvénykönyvben. A kifizetéssel kapcsolatos eljárásban a KELER a 4iG megbízottja. Az Értéktár az értékpapír-számlavezetők közreműködésével végzett tulajdonosi megfeleltetéseket követően a mai napon rendelkezésére bocsátott fedezet alapján megkezdte az osztalék kifizetését a részvényeseknek.

A mai esedékességtől számított egy éven belül fel nem vett osztalék a 4iG eredménytartalékába kerül, az osztalékra való igény egy év alatt évül el. Az osztalékfizetéssel kapcsolatos, a részvényeseket érintő részletesebb technikai és adózási információk a 4iG által a BÉT és a társaság honlapján egyaránt publikált közzétételében szerepelnek.

A 4iG árfolyama ma 1,3 százalékot emelkedett, idén 8 százalékkal került lejjebb.

4ig
lélegeztetőgép
emanuel macron
panik (2)
Jeffrey Gundlach
palotai dániel
Friss hírek TÖBB FRISS HÍR
2020. november 10.
Miből lesz lakásunk, nyugdíjunk, luxusautónk?
2020. november 10.
Öngondoskodás 2020
2020. november 10.
Portfolio Private Health Forum 2020
2020. november 11.
Energy Investment Forum 2020
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Kiadó raktárak és logisztikai központok

A legmodernebb ipari és logisztikai központok kínálata egy helyen

Infostart.hu
Online kurzus
Akár 100 000 Ft-tal elkezdhető, hosszú távú megtakarítási módszer.
A tőzsdei könyv
Útmutató, amely piaci pánikok esetén is használható.
koronavírus arantén maszk