bullbear
Üzlet

Szép kis emelkedés volt az amerikai tőzsdéken

Portfolio
Az ázsiai tőzsdéken kedvező volt a hangulat hétfőn annak ellenére, hogy Washington újabb szankciókat eszközölt Kína legnagyobb chipgyártójával szemben. Európában jelentős emelkedést láttunk, a BUX felülteljesítő volt a kontinensen, az OTP és a Mol nagyot ralizott. A tengerentúlon a nyitást követően közel 1,5 százalék körüli emelkedést láthattunk a vezető indexeken.
A Portfolio legtöbb tartalma ingyenesen hozzáférhető, ahogy ez a cikk is.
A médiapiaci helyzet azonban folyamatosan változik: ha támogatni szeretnéd a minőségi gazdasági újságírást, és szeretnél részese lenni a Portfolio közösségnek, akkor fizess elő a Portfolio Signature cikkeire. Tudj meg többet

Kicsit elfáradtak a tőzsdék a végére, de így is bőven plusz lett a vége

A napközbeni emelkedésből egy picit leadtak a tőzsdék, de azért így is szép pluszban zárt a három fontosabb index. A Dow Jones 1,51, a Nasdaq 100 1,91, az S&P 500 pedig 1,62%-os pluszban tért nyugovóra.

Ennyi volt a tőzsdeválság? Használja ki a piaci mozgást, keresse kollégáinkat! Start

2% körül a Dow

Egyre erősebb a rali az amerikai tőzsdéken: a Dow Jones már 2% körüli pluszban van, 530 pontot erősödött csak a mai nap. A Nasdaq 100 már 2,3%-os, az S&P 500 pedig 1,8%-os pluszban van a kereskedés kezdete óta.

Ennyi volt a tőzsdeválság? Használja ki a piaci mozgást, keresse kollégáinkat! Start

Szép kis rali van Amerikában

Nagyon szépen teljesítenek ma az amerikai tőzsdék: mindhárom fontosabb részvényindex jelentős pluszban van. Főleg a bankok és a tech-részvények mennek, a befektetők azért zsákolják őket, mert valószínűleg újabb gazdaságtámogató intézkedést indít hamarosan az amerikai állam. 

A kereskedés kezdete óta

  • a Dow Jones 1,7%-os pluszban,
  • a Nasdaq 100 1,55%-os pluszban,
  • az S&P 500 pedig 1,37%-os pluszban van.
Ennyi volt a tőzsdeválság? Használja ki a piaci mozgást, keresse kollégáinkat! Start

Nagyot ralizott ma a magyar tőzsde

Nagyot emelkedett ma a magyar tőzsde, a BUX 3,8 százalékos pluszban zárt. A hazai blue chipek közül egyedül a Magyar Telekom került lejjebb 0,1 százalékkal, a Richter 1 százalékot emelkedett, az OTP 5,1 százalékot erősödött, a Mol pedig 6,7 százalékot ralizott. A magyar tőzsdén a legjobban a Masterplast teljesített, melynek árfolyama 7,7 százalékkal került feljebb. A hazai börzén a leggyengébben a Nutex teljesített, melynek árfolyama 3,9 százalékot esett.

bux

Elszabadultak az indulatok a magyar tőzsdén, veszik az OTP-t, Molt, mint ha nem lenne holnap

A magyar tőzsde továbbra is felülteljesítő, a Mol és az OTP is komoly emelkedést mutat. A Mol jelenleg 1687 forinton, 8,21 százalék pluszban áll, míg az 500 forint emelkedés után 9485 forint ,  5,56 százalék emelkedés mellett.

Az óriási emelkedés mellett a forgalom is kiemelkedő, mindkét cég papírjait az elmúlt 30 napos átlagforgalom többszörösén zsákolják a befektetők.

A Mol forgalma az elmúlt 30 nap átlagának több mint háromszorosa.

Az OTP ugyanezen érték 2,6-szoros forgalmat mutat.

Erős nyitás a tengerentúlon

A várnak megfelelően erős pluszban nyitottak az amerikai tőzsdék, az S&P 500 közel 1 százalékos emelkedése mellett a Dow Jones 1,3 százalékkal került feljebb, míg a Nasdaq - vezetve az emelkedést - jelenleg 1,7 százalék pluszban van.

spx
nasdaq

Tépik a Molt és az OTP-t

A magyar piac ma felülteljesítő, a Mol már 1670 forintnál jár, ez 7,12 százalékos emelkedésnek felel meg, míg egy OTP  részvényért jelenleg 9410 forintot kell fzetni, mely közel 5 százalékos emelkedés a pénteki záróárhoz képest. A Magyar Telekom oldalazik, míg a Richter 2,5 százalékot emelkedett.

MOL
otp

Jó hangulat Európában, felülteljesítő a BUX

Alapvetően jó a hangulat az tengerentúli piacnyitás közeledtével,az európai részvényindexek szinte mindegyike pluszban van, a DAX több mint 3 százalékot emelkedett. A BUX felfele lóg ki, a magyar piac több mint 4 százalék emelkedésnél jár.

Egyre jobb a hangulat a tőzsdéken, veszik az autógyártók papírjait is

Szárnyalnak ma az európai tőzsdék, szektor szinten számos iparág részvényeit vásárolják a befektetők Európa szerte. Kimondottan jó a helyzet az autóipari vállalatok papírjainál, a Porsche és a Renault több, mint 4 százalékot nőtt a koradélutáni órákban.

Tovább a cikkhez

Száguld a Mol, felfelé húzza a magyar tőzsdét

Nagyot emelkedett ma a Mol árfolyama, miután a társaság múlt pénteken bejelentette, hogy részvény-visszavásárlási programot indít. A hazai olajtársaság részvényárfolyama 6,5 százalékos pluszban is járt ma.

Tovább a cikkhez

A Nikola még az elektromos teherautója kinézetét se magától találta ki

Úgy tűnik, hogy a pár hete botrányba keveredett Nikola nem csak, hogy még működőképes elektromos teherautót sem készített, hanem még annak a dizájnterveit sem magától találta ki. Ehhez képest még ők perelték be a Teslát 2018-ban szabadalmi jogsértés címén, mert állításuk szerint az általuk bemutatott Tesla Semi túlságosan is hasonlított a Nikola teherautójához.

Tovább a cikkhez

Jó a hangulat, tépik a nagybankok papírjait

Jó ma a hangulat az európai tőzsdéken, szektor szinten számos iparág papírjait vásárolják a befektetők. Kimondottan jó a helyzet a pénzügyi vállalatok részvényeknél, a HSBC, a Deutsche Bank és a Standard Chartered több, mint 5 százalékot nőtt a késődélelőtti órákban.

Tovább a cikkhez

Tépik a Molt

Kitart a jó hangulat az európai tőzsdéken, a DAX 2,5 százalékos pluszban van, míg a CAC 1,6 százalékot emelkedett. A magyar tőzsde is menni tud ma a kedvező részvénypiaci hangulattal, a BUX 2,1 százalékot emelkedett. A hazai blue chipek szinte kivétel nélkül emelkednek, a legjobban a Mol teljesít, melynek árfolyam 6,5 százalékos pluszban is járt. Az emelkedés részben annak tudható be, hogy a hazai olajtársaság pénteken bejelentette, hogy részvény visszavásárlási programot indít, mely során a következő 12 hónapban a Mol által kibocsátott részvények 5 százalékát vásárolhatja vissza.

mol

Rákapcsol a Volkswagen, 15 új elektromos és hibrid modellt dobnak piacra

A Volkswagen a múlt héten mutatta az első elektromos SUV-ját, az ID.4-et. A cégnek komoly tervei vannak az elektromobilitás területén, a mai napon újabb komoly bejelentéseket tettek, miközben a vállalat azt is közölte, hogy 2020-ban az előző évhez képest várhatóan megduplázzák az elektromos modellek értékesítését.

Tovább a cikkhez

Újra lépett Csányi Sándor szingapúri alapja

Újabb részvénycsomagot zálogosított el a Sertorius Global Opportunities Fund.

Tovább a cikkhez

Mire fognak figyelni a befektetők az első Trump-Biden vitán?

A holnapi Joe Biden és Donald Trump közötti amerikai elnökválasztási vitát a várakozások szerint rekordméretű közönség fogja figyelemmel követni. Amellett, hogy milyen gazdasági és külkereskedelmi tervekkel rukkolnak elő a jelöltek a legfontosabb végső soron az lesz majd, hogy ez miként alakítja a várható győzelmi esélyeiket. Ez lehet ugyanis a legnagyobb hatással a részvénypiacokra is.

Tovább a cikkhez

Jó formában a bankpapírok

Egyre feljebb kerülnek az európai tőzsdék, a DAX már 2,4 százalékos pluszban jár, míg a CAC 1,9 százalékot emelkedett. Szektorszinten a bankpapírokat kell kiemelni, itt részben egyedi sztorik húzzák az árfolyamokat. A Commerzbank jó teljesítménye részben annak köszönhető, hogy a cég a rivális Deutche Bank egyik top menedzserét nevezte ki vezérigazgatónak. A HSBC teljesít a legnagyobban a bankpapírok közül, miután a cég legnagyobb részvényese, a kínai Ping An biztosító növelte részesedését a brit bankban. 

Figyelmeztet a guru: nem érdemes most beszállni a tőzsdébe

A Wells Fargo Securities befektetési stratégiáért felelős vezetője nem tervez a közeljövőben részvényeket vásárolni. Christopher Harvey szerint a piac jelenleg túl sebezhető, könnyen elképzelhetőnek tart egy nagyobb korrekciót és a volatilitás jelentős megugrását. Leginkább a november 3-i amerikai elnökválasztás és a koronavírus helyzet esetleges romlása aggasztja a Wells Fargo szakemberét.

Tovább a cikkhez

Erős kezdés Európában

Emelkednek az európai tőzsdék, a DAX 1,7 százalékos erősödése mellett, a CAC 1,4 százalékkal került feljebb, míg az FTSE 100 1,4 százalékot emelkedett. A milánói börze 1,3 százalékot erősödött, a spanyol tőzsde pedig 1,1 százalékkal került feljebb. A hangulatot részben javította, hogy a hétvégi adatok szerint a kínai iparvállalatok profitjai az egymást követő negyedik hónapban emelkedtek augusztusban, ami arra enged következtetni, hogy a gazdaság talpra állása jó úton halad a világ második legnagyobb gazdaságában.

dax

2,4 milliárd forintos közbeszerzést nyert a 4iG

Közel 2,4 milliárd forint értékben nyert el közbeszerzést a 4iG, az eljárás célja digitális tananyagok fejlesztése, pilot rendszerű bevezetése és tesztelése, valamint kapcsolódó szolgáltatások nyújtása.

Tovább a cikkhez

Felpattant a magyar tőzsde

Jelentős emelkedést látunk a magyar tőzsdén a nyitás után, a BUX 1,5 százalékkal került feljebb. A blue chipek közül az OTP 2 százalékos pluszban van, míg a Mol 2,6 százalékot emelkedett, a Richter 1 százalékkal került feljebb, a Magyar Telekom pedig pénteki záróértéke közelében jár.

bux

Közel 1,5 százalékos pluszban nyithat a DAX

  • Jelentős emelkedéssel zárták a pénteki kereskedést a tengerentúli tőzsdék, a Dow 1,3 százalékos erősödése mellett, az S&P 500 1,6 százalékkal került feljebb, míg a Nasdaq 2,3 százalékot emelkedett. Ettől függetlenül a Dow a múlt hetet 1,8 százalékos, az S&P 500 pedig 0,6 százalékos mínuszban zárta, amely már az egymást követő negyedik heti csökkenés volt, ilyenre 2019 augusztusa óta nem volt példa.
  • Az Ázsiában emelkedtek a tőzsdék hétfőn, azonban a chipgyártók papírjai gyengén szerepeltek, miután Amerika újabb szankciókat eszközölt Kína legnagyobb félvezetőgyártójára, az SMIC ellen. A Nikkei 0,9 százalékkal került feljebb, míg sanghaji tőzsde 0,2 százalékot emelkedett, a hongkongi index pedig szintén 0,9 százalékot erősödött. Ázsia más részein is emelkedtek az indexek, a dél koreai Kospi 1,5 százalékot emelkedett, míg a szingapúri index 0,5 százalékkal került feljebb.
  • Az amerikai határidős indexek feljebb kerültek ma reggel, a határidős DAX 1,4 százalékos emelkedést vetít előre a hétfői piacnyitásra.
  • Lassan indul be a hét az adatok szempontjából, ma egyetlen említésre méltó magyar vagy külföldi statisztika sem jelenik meg.
  • Az olaj ár lejjebb került ma reggel, a novemberi határidős WTI 0,4 százalékos esést követően 40,2 dollárnál jár, az arany árfolyama is esik, a sárga nemesfém jegyzése 1856,4 dolláron áll.
  • A forint erősödött az euróval szemben, egy euróért 363,3 forintot kell fizetni, míg egy dollár 312,4 forintba kerül.

Mi történt eddig a tőzsdéken?

Címlapkép: Martin Leissl/Bloomberg via Getty Images

kórház doktorok orvos
GettyImages-1206945181
SZG_9534
Gerendai Károly
Intrum
mnb epulet
Friss hírek TÖBB FRISS HÍR
Online kurzus
Akár 100 000 Ft-tal elkezdhető, hosszú távú megtakarítási módszer.
A tőzsdei könyv
Útmutató, amely piaci pánikok esetén is használható.
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Kiadó raktárak és logisztikai központok

A legmodernebb ipari és logisztikai központok kínálata egy helyen

Infostart.hu
2020. november 10.
Miből lesz lakásunk, nyugdíjunk, luxusautónk?
2020. november 10.
Öngondoskodás 2020
2020. november 10.
Portfolio Private Health Forum 2020
2020. november 11.
Energy Investment Forum 2020
GettyImages-1206945181