disneyland
Üzlet

28 ezer fős leépítést jelentett be a Disney

Portfolio
Az elmúlt időszak egyik legnagyobb elbocsátását jelentette be a Disney, az úgynevezett üdülési üzletág (Disneyland, különböző üdülőklubok) 28 ezer dolgozójától válik meg, miután a koronavírus-járvány továbbra is jelentős negatív hatással van a turizmusra.
Újabb részvénykibocsátás jön a magyar tőzsdén, következő befektetői Klubunkon a DM-KER sztoriját, a kibocsátás részleteit ismerhetik meg az érdeklődők.

Bármennyire is szívszorító, ez az egyetlen lehetőség, tekintettel a Covid-19 üzleti tevékenységünkre gyakorolt ​​elhúzódó hatására

– mondta Josh D’Amaro a park divízió elnöke.

Az elbocsátások a vállalat különféle üzleti területeire terjednek ki, ideértve a vidámparkokat, a hajózási üzletágat és a kiskereskedelmi szegmenst is - közölte a Disney kedden. Míg az elbocsátások magukban foglalják az ügyvezetőket is, elsősorban a részmunkaidős munkavállalókra fókuszálnak: az elbocsátottak 67 százaléka részmunkaidős dolgozó. A világjárvány előtt a Disney belföldi (amerikai) park üzletága több mint 100 ezer embert foglalkoztatott.

A Disney az elbocsátott munkavállalók számára többek között 90 napos végkielégítést is biztosít.

A tömeges elbocsátásnak voltak előzményei, áprilisban a cég 43 ezer dolgozót küldött fizetés nélküli szabadságra. Bár júliusban a cég újranyithatta számos bezárt parkját, beleértve a floridait is, azonban a látogatók száma töredéke volt a koronavírus előtti szinteknek, és a társaság egyébként továbbra sem kapott engedélyt a kaliforniai Anaheimben található két vidámparkjának újranyitására.

A Disney egyébként rekord mértékű adósságot halmozott fel az elmúlt két év alatt, amelyet nagyrészt részvény-visszavásárlásra fordítottak. Az árfolyam pedig lejjebb került az elbocsátással kapcsolatos hír után, amely mögött részben az húzódhat meg, hogy a jelen állás alapján várhatóan a részvény-visszavásárlások valószínűleg a közeljövőben nem térnek vissza. A Disney árfolyama kedden 1,8 százalékos mínuszban zárt, míg idén 20,1 százalékot esett.

disney

Címlapkép: Jeff Gritchen/MediaNews Group/Orange County Register via Getty Images

(ZeroHedge)

koronavírus járvány beteg kórház
tradeers
usa_zaszlo_2
belgium_brugge
Friss hírek TÖBB FRISS HÍR
Online előadás
Hasznos elemzések, ötletek, lehetséges forgatókönyvek.
Online előadás
Útikalauz kezdő befektetőknek.
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Kiadó modern irodaházak

Az iroda ma már több, mint egy munkahely. Találják meg most cégük új otthonát.

Infostart.hu
2020. november 10.
Miből lesz lakásunk, nyugdíjunk, luxusautónk?
2020. november 10.
Öngondoskodás 2020
2020. november 10.
Portfolio Private Health Forum 2020
2020. november 11.
Energy Investment Forum 2020
tradeers