gyorsteszt
Üzlet

Egyre több a vizsgálati lehetőség: újabb gyorstesztet engedélyeztek

Portfolio
Engedélyezték a Becton Dickinson koronavírus kimutatására alkalmas 15 perces gyorstesztjét, a CE-jelölést elfogadó országokban. A termék várhatóan októbertől kerül forgalomba - írja a Bloomberg. 
A Portfolio legtöbb tartalma ingyenesen hozzáférhető, ahogy ez a cikk is.
A médiapiaci helyzet azonban folyamatosan változik: ha támogatni szeretnéd a minőségi gazdasági újságírást, és szeretnél részese lenni a Portfolio közösségnek, akkor fizess elő a Portfolio Signature cikkeire. Tudj meg többet

A Becton Dickinson globális orvostechnológiai vállalat gyártásában készülő mobiltelefon méretű gyorstesztet várhatóan október végén kezdik el értékesíteni az európai piacokon és a sürgősségi osztályok, háziorvosok és gyermekorvosok fogják vélhetően használni.

Az antigéntesztek sokkal gyorsabban mutatják ki az eredményeket, mint PCR diagnosztikai vizsgálatok, ugyanakkor kevésbé pontosak. A Becton Dickinson szerint a teszt 93,5% -ban azonosítja helyesen a fertőzéseket, és 99,3% -ban ismeri fel a valóban negatív eredményeket.

A vállalat jelenleg több európai országban folytat tárgyalásokat, főként a kormányokkal és az egészségügyi hatóságokkal. A Becton Dickinson-féle Veritor rendszert eddig nagyrészt az influenza szűrésére használták Európában, de az új eredmények segíthetnek az antigénteszt szélesebb körű elfogadásának elősegítésében, beleértve az influenzát és más légzőszervi vírusokat is. A teszt már elérhető az Egyesült Államokban. A vállalat jó úton halad, hogy októberig 8 milliót tesztet tudjanak legyártani a globális piacokra, 2021 márciusáig pedig havonta 12 millióval számolnak.

A gyorsteszt árképzése többek között az adott ország kötelezettségvállalásaitól függ, az Egyesült Államokban 20 dollár az ára. 

A napokban egy másik tesztről is beszámoltunk, amiből 120 millió darabot gyártanak az alacsony és közepes jövedelmű országoknak, ahol akár 5 dollárért, vagy ennél is kevesebbért lehet majd az új gyorstesztekkel tesztelni.

autobaleset
getty, elektromos bicikli, ebike, elektromos kerékpár,
pintreest
közút baleset rendőr mentő
kórház doktorok orvos
GettyImages-1206945181
Friss hírek TÖBB FRISS HÍR
Online kurzus
Akár 100 000 Ft-tal elkezdhető, hosszú távú megtakarítási módszer.
A tőzsdei könyv
Útmutató, amely piaci pánikok esetén is használható.
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Kiadó raktárak és logisztikai központok

A legmodernebb ipari és logisztikai központok kínálata egy helyen

Infostart.hu
2020. november 10.
Miből lesz lakásunk, nyugdíjunk, luxusautónk?
2020. november 10.
Öngondoskodás 2020
2020. november 10.
Portfolio Private Health Forum 2020
2020. november 11.
Energy Investment Forum 2020
autobaleset