libri
Üzlet

Új kisebbségi tulajdonosa lehet a Libri-Bookline Csoportnak

Portfolio
A Mathias Corvinus Collegium Alapítvány tárgyalásokat kezdett az Axialis Holding Zrt. megvásárlásáról, aminek eredményeként közvetve a Libri-Bookline Csoport kisebbségi tulajdonosa lehet.
A Portfolio legtöbb tartalma ingyenesen hozzáférhető, ahogy ez a cikk is.
A médiapiaci helyzet azonban folyamatosan változik: ha támogatni szeretnéd a minőségi gazdasági újságírást, és szeretnél részese lenni a Portfolio közösségnek, akkor fizess elő a Portfolio Signature cikkeire. Tudj meg többet

A Mathias Corvinus Collegium Alapítvány tárgyalásokat kezdett az Axialis Holding Zrt. megvásárlásáról, amivel kapcsolatban a felek jogilag nem kötelező érvényű megállapodást írtak alá. A tárgyalások sikeres zárása a jelenleg folyó átvilágítás eredményességének és a hatósági engedélyek függvénye.

A társaság megvásárlása esetén az alapítvány közvetve a Libri-Bookline Zrt. (illetve a Libri-Bookline Csoport) stratégiai kisebbségi tulajdonosa lenne, és a többségi tulajdonossal közösen irányítja majd a cégcsoport működését.

A tranzakció megvalósulása esetén Spéder Zoltán Libri-részvénycsomagja kerülhet át az alapítványhoz, aki 25,4 százalékos részesedést birtokol az anyavállalatban az Axialis Holdingon keresztül.

A fiatalok tehetséggondozásával foglalkozó MCC tudásközpont oktatási tevékenységéhez kapcsolódóan nemzetközi kutatói- és ösztöndíjprogramokat működtet, szakmai fórumokat, konferenciákat szervez és könyveket ad ki. Az MCC 2008-tól van jelen a könyvpiacon, a tervezett tulajdonszerzéssel kiadói és könyvkereskedelmi tevékenységét kívánja továbbfejleszteni.

A Libri-Bookline Csoport a magyar könyvkereskedelmi és könyvkiadói piacnak meghatározó szereplője, amely kilenc könyvkiadó vállalat működtetésében érdekelt.

Címlapkép: MTI Fotó/Balogh Zoltán

kórház doktorok orvos
GettyImages-1206945181
SZG_9534
Gerendai Károly
Intrum
mnb epulet
Friss hírek TÖBB FRISS HÍR
Online kurzus
Akár 100 000 Ft-tal elkezdhető, hosszú távú megtakarítási módszer.
A tőzsdei könyv
Útmutató, amely piaci pánikok esetén is használható.
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Eladó új építésű lakások

Válogass több ezer új lakóparki lakás közül Budán, Pesten, az agglomerációban, vagy vidéken.

Infostart.hu
2020. november 10.
Miből lesz lakásunk, nyugdíjunk, luxusautónk?
2020. november 10.
Öngondoskodás 2020
2020. november 10.
Portfolio Private Health Forum 2020
2020. november 11.
Energy Investment Forum 2020
GettyImages-1206945181