bét
Üzlet

Vételre ajánlja az Opus részvényeit az Equilor

Portfolio
Nem változtatott az Opus részvényeire vonatkozó célárán az Equilor elemzője a vállalat tegnap piaczárás után közzétett féléves jelentése után. A célár továbbra is 354 forint, ami a jelenlegi árfolyamhoz képest 48 százalékos felértékelődési potenciált jelent, a papírokra vonatkozó ajánlás pedig vétel.
A Portfolio legtöbb tartalma ingyenesen hozzáférhető, ahogy ez a cikk is.
A médiapiaci helyzet azonban folyamatosan változik: ha támogatni szeretnéd a minőségi gazdasági újságírást, és szeretnél részese lenni a Portfolio közösségnek, akkor fizess elő a Portfolio Signature cikkeire. Tudj meg többet

Az első félévben 6 milliárd forintos működési eredményt ért el az Opus, szemben az egy évvel korábbi 7,8 milliárd forintos veszteséggel.

Az energetika szegmens eladása és az ipari divízió erős teljesítményének volt köszönhető a jelentős javulás.

- áll az elemzésben. A működési bevételek 24 százalékkal, a költségek pedig 33 százalékkal csökkentek év/év alapon és a vállalat még úgy is nyereséges tudott lenni, hogy egy 8,6 milliárd forintos értékcsökkenést könyvelt el korábbi szerződésekhez kapcsolódóan.

Az energetika szegmens eladása 20 százalékkal csökkentette a mérlegfőösszeget. A készpénzállomány pedig 8 százalékkal csökkent, mivel egy jelentős osztalékfizetés volt az ipari szegmensben.

A koronavírus-járványnak limitált hatása volt a cég működésére az első félévben, leginkább a turizmus üzletágban érződött a hatása, aminek eredményeként a szegmens már csak a cégcsoport bevételének 7 százalékát adta a félévben. Az ipari termelési üzletágat viszont nem vetette vissza a járvány, teljes kapacitáson üzemeltek a cégcsoport építőipari vállalatai, amelyek a szegmens bevételeinek nagy részét adják. A Budapest-Belgrád vasútvonal építésére szóló szerződés megkötése pedig, amire a lezárt félévben került sor, nagy előrelépést jelent az üzletágnak.

A turizmus üzletágat jelentősen érintette a koronavírus-járvány, a divízió bevétele lefeleződött. A menedzsment azonban optimista a nyárral kapcsolatban, ugyanis magas foglaltságot tapasztaltak júliusban és augusztusban.

Az Opus árfolyama kismértékben esik a mai kereskedésben, 1,2 százalékos mínuszban áll a papír. Idén közel a BUX indexnek megfelelő teljesítményt mutatott a részvény.

Kereskedés OPUS-részvényekkel a Portfolio Online Tőzsdén! Kedvező feltételek, profi ügyfélszolgálat. Start

(BÉT)

lélegeztetőgép
emanuel macron
panik (2)
Jeffrey Gundlach
palotai dániel
Friss hírek TÖBB FRISS HÍR
2020. november 10.
Miből lesz lakásunk, nyugdíjunk, luxusautónk?
2020. november 10.
Öngondoskodás 2020
2020. november 10.
Portfolio Private Health Forum 2020
2020. november 11.
Energy Investment Forum 2020
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Kiadó modern irodaházak

Az iroda ma már több, mint egy munkahely. Találják meg most cégük új otthonát.

Infostart.hu
Online kurzus
Akár 100 000 Ft-tal elkezdhető, hosszú távú megtakarítási módszer.
A tőzsdei könyv
Útmutató, amely piaci pánikok esetén is használható.
koronavírus arantén maszk