Előfizetői tartalom

Esés az amerikai tőzsdéken, a Nasdaq különösen nagy pofont kapott

Portfolio
Elromlott péntekre a hangulat a világ tőzsdéin, miután Donald Trump bejelentette, hogy elkapta a koronavírust, és karanténba vonul. Ázsiában a tőzsdék javarészt szünnap miatt zárva tartottak, Európában eséssel indult a pénteki kereskedés, majd a nyitástól távolodva javulni kezdett a hangulat. Európához hasonlóan alakult a kereskedés képe a tengerentúlon, itt is a korábbi jelentősebb esés egy részét sikeresen ledolgozták a vezető indexek, a Dow index egy időre pluszba is fordult, de a nap végére ismét lefelé vették az irányt és végül mínuszban zártak az indexek. A mai tőzsdei esés részben annak tudható be, hogy a befektetők elkezdték beárazni, hogy Donald Trump a következő hetekben, éppen az elnökválasztási küzdelem hajrájában nem tud majd érdemben kampányolni, ezzel nőtt annak az esélye, hogy a kevésbé piacbarátnak gondolt Biden nyeri a választást, Biden győzelme az amerikai vállalati adóterhek emelkedését hozhatná. A befektetők egy másik félelme, hogy miután Trump és felesége koronavírusos lett, elképzelhető, hogy az amerikai elnök még keményebben támadja majd Kínát, ahonnan Trump szerint a vírus is származik, az elnök rendszeresen kínai vírusnak nevezi a Covid-19-et. A két világhatalom közötti konfliktus további elmélyülése nyilvánvalóan nem tenne jót a tőzsdei hangulatnak.

2020. október 02. 22:07 Megosztás Mínuszos zárás A kereskedés végéhez közeledve ismét lekanyarodtak az irányadó amerikai indexek, a Dow 0,5, az S&P 500 1, a Nasdaq pedig 2,2 százalékos mínuszban zárt. ...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés