injekció_oltás_egészségügy_orvos
Üzlet

Már gyártja itthon a Richter a koronavírus egyik legígéretesebb gyógyszerét

Portfolio
Már gyártja a Richter Magyarországon az egyik gyógyszert, amit a legesélyesebbek között tartanak számon a koronavírus kezelésére szánt terápiás készítmények közül – írja az Index.
A Portfolio legtöbb tartalma ingyenesen hozzáférhető, ahogy ez a cikk is.
A médiapiaci helyzet azonban folyamatosan változik: ha támogatni szeretnéd a minőségi gazdasági újságírást, és szeretnél részese lenni a Portfolio közösségnek, akkor fizess elő a Portfolio Signature cikkeire. Tudj meg többet

A Richter öt hónap alatt megoldotta a remdesivir hatóanyag szintézisét, amit le is gyártott – erősítette meg az Indexnek az értesüléseket Beke Zsuzsa, a gyógyszergyártó kommunikációs és kormányzati kapcsolatokért felelős igazgatója.

A remdesivir hatóanyagát tartalmazó eddig legyártott, minőségellenőrzésen átesett, injekció formájában kiszerelt hatóanyag körülbelül 260 kórházi beteg kezelését teszi lehetővé,

ezek már rendelkezésre állnak és beadhatók - tette hozzá. Összesen 3000 beteg kezelésére elegendő gyógyszert gyártottak le a remdesivir hatóanyagával, de nagy részüknél még nem zajlott le a minőségellenőrzés. 

A Richter a kormánytól kapta meg a megbízást a remdesivir fejlesztésére és a finanszírozást is a kormányzat végzi. A Richter a legyártott gyógyszerek átadja, azok nem kerülnek kereskedelmi forgalomba, így ebből nem keletkezik árbevétele a vállalatnak.

A remdesivir az amerikai Gilead Sciences antivirális szere, amit eredetileg az ebola kezelésére fejlesztett a vállalat, de végeztek preklinikai teszteket a SARS és a MERS vírusaira is. A készítmény, amelynek működési mechanizmusa azon alapul, hogy megakadályozza a vírusok szaporodását, az ebola esetén kevésbé bizonyult hatásosnak, mint a versengő gyógyszerek, ezért nem lett belőle engedélyezett gyógyszer. Idén februárban azonban elkezdték bevetni a koronavírus ellen és jó ideig úgy tűnt, hogy ez a készítmény lesz a befutó. Jelenleg a fázis 3 tesztek folynak a készítménnyel és több országban engedélyeket kapott a gyógyszer arra, hogy kezeljék vele a koronavírusos betegeket. Az eddigi tesztek azt mutatták, hogy a készítmény gyorsította a felépülést a kórházban kezelt koronavírusos betegeknél. Többek között Donald Trump is kapott a gyógyszerből a hétvégi kórházi tartózkodása alatt.

A Richternél jelenleg öt k+f projekt zajlik a koronavírus kapcsán, ezek terápia-fókuszúak.

A Richter árfolyama 1,4 százalékos pluszban áll a mai kereskedésben. Mivel a cégnek bevétele nem keletkezik a készítmény gyártásából, így a hírnek nincs számszerűsíthető hatása a vállalat fundamentumaira. 

Kereskedés RICHTER-részvényekkel a Portfolio Online Tőzsdén! Kedvező feltételek, profi ügyfélszolgálat. Start

Címlapkép: Shutterstock

lélegeztetőgép
emanuel macron
panik (2)
Jeffrey Gundlach
palotai dániel
Friss hírek TÖBB FRISS HÍR
Online kurzus
Akár 100 000 Ft-tal elkezdhető, hosszú távú megtakarítási módszer.
A tőzsdei könyv
Útmutató, amely piaci pánikok esetén is használható.
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Kiadó raktárak és logisztikai központok

A legmodernebb ipari és logisztikai központok kínálata egy helyen

Infostart.hu
2020. november 10.
Miből lesz lakásunk, nyugdíjunk, luxusautónk?
2020. november 10.
Öngondoskodás 2020
2020. november 10.
Portfolio Private Health Forum 2020
2020. november 11.
Energy Investment Forum 2020
koronavírus arantén maszk