bullbear
Üzlet

Pluszban zártak az amerikai tőzsdék

Portfolio
Az ázsiai tőzsdéken vegyes volt a kereskedés képe csütörtökön azt követően, hogy Donald Trump újabb gazdaságélénkítő lépéseket helyezett kilátásba, miután egy nappal előtte még lefújta a mentőcsomaggal kapcsolatos tárgyalásokat. Európában zömmel emelkedést láttunk, a magyar tőzsde pluszban zárt. A tengerentúli tőzsdék is felfelé kapaszkodtak a csütörtöki kereskedésben.
A Portfolio legtöbb tartalma ingyenesen hozzáférhető, ahogy ez a cikk is.
A médiapiaci helyzet azonban folyamatosan változik: ha támogatni szeretnéd a minőségi gazdasági újságírást, és szeretnél részese lenni a Portfolio közösségnek, akkor fizess elő a Portfolio Signature cikkeire. Tudj meg többet

Pluszban zárt Amerika

Kedvező volt a hangulat az amerikai tőzsdéken a mai kereskedés során, a Dow Jones 0,43%-os, a Nasdaq 100 0,42%-os, az S&P 500 pedig 0,8%-os pluszban zárt.

Ennyi volt a tőzsdeválság? Használja ki a piaci mozgást, keresse kollégáinkat! Start

Nincs jelentős mozgás

Bő két órával zárás előtt nincs jelentős mozgás az amerikai tőzsdéken, az indexek nagyjából ugyanúgy állnak, ahogy másfél órával ezelőtt.

  • A Dow Jones 0,31%-os,
  • a Nasdaq 100 0,42%-os,
  • az S&P 500 pedig 0,64%-os pluszban van.
Ennyi volt a tőzsdeválság? Használja ki a piaci mozgást, keresse kollégáinkat! Start

Emelkedéssel próbálkozik Amerika

Mindhárom amerikai tőzsdeindex pluszban van a mai kereskedésben, de egyelőre még nem mondható el az, hogy kifejezetten optimista lenne a hangulat, inkább egyfajta óvatos emelkedést lehet látni. A piaci hangulatot a tech-részvények viszik, ezen belül is a Tesla és az IBM. Az utóbbi cégről az derült ki nemrég, hogy kettéválik, a befektetők pedig örömmel fogadták a hírt.

Ennyi volt a tőzsdeválság? Használja ki a piaci mozgást, keresse kollégáinkat! Start

Emelkedéssel zárt a magyar tőzsde

Emelkedéssel zárt a magyar tőzsde, a BUX 0,4 százalékkal került feljebb. A blue chipek felemásan teljesítettek, az OTP 0,8 százalékot esett, a Magyar Telekom 0,3 százalékkal került lejjebb, a Mol 1,8 százalékot emelkedett, míg a Richter 1,2 százalékos pluszban zárt. A magyar tőzsdén a legjobban a DM-KER teljesített, melynek árfolyama 19,1 százalékot ralizott. A hazai börzén a leggyengébben a Nordtelekom teljesített, melynek árfolyama 3,8 százalékot esett.

Ennyi volt a tőzsdeválság? Használja ki a piaci mozgást, keresse kollégáinkat! Start

Újabb ígéretes koronavírus-gyógyszer kaphat forgalomba hozatali engedélyt

A Regeneron részvényei emelkedéssel nyitottak az amerikai tőzsdén, miután a cég gyorsított forgalomba hozatali engedélyért folyamodott az amerikai gyógyszerfelügyeletnél (FDA) a koronavírus elleni készítményükkel kapcsolatban.

Tovább a cikkhez

Emelkedéssel próbálkozik Amerika

Emelkednek a tengerentúli tőzsdék a nyitás után, a Dow 0,3 százalékos emelkedése mellett, az S&P 500 0,5 százalékkal került feljebb, míg a Nasdaq 0,7 százalékot erősödött. Az emelkedést az újabb körös amerikai gazdaságélénkítő csomaggal kapcsolatos remények fűtik, melyet Donald Trump szerdán helyezett kilátásba. Eközben megérkezett a legfrissebb munkaerőpiaci adat is, egy hét alatt 840 ezren regisztráltak az Egyesült Államokban munkanélküli segélyért a Munkaügyi Minisztérium szerint, ami 20 ezerrel magasabb, mint amit az elemzők vártak, de közel 10 ezerrel alacsonyabb számot láthatunk, mint egy héttel korábban. Lassan enyhül a válság az Egyesült Államokban, azonban továbbra is azt láthatjuk, hogy az USA munkaerőpiaca gyengélkedik, és azzal együtt is, hogy munkahelyek százezrei jönnek létre folyamatosan, még a leépítési hullám sem ért véget.

dow

Turbulens időszakon vagyunk túl - Melyik magyar részvényben van most fantázia?

Összességében nem fest jól a magyar blue chipek technikai képe, a Richtert leszámítva mindegyik hazai nagypapír csökkenő trendben mozog, a gyógyszergyártó eddig vonzónak tűnő grafikonján pedig a héten szintén elromlott a technikai kép, miután az árfolyam letörte a mostanáig tartó emelkedő trendvonalat.

Tovább a cikkhez

Emelkedés jöhet az amerikai tőzsdéken

Emelkedés jöhet az amerikai tőzsdéken, a hátáridős indexek állása alapján a Dow 0,7 százalékos emelkedése mellett, az S&P 500 0,4 százalékkal kerülhet feljebb, míg a Nasdaq 0,6 százalékot erősödhet. A hangulat javulásához vezetett, hogy Donald Trump szerdán Twitter-bejegyzésekben előrevetítette költségvetési költekezéseit, melyek szerint 1200 dolláros egyénenkénti állampolgári stimulus jöhet, illetve a légitársaságok 25, a kkv-k pedig 135 milliárd dolláros támogatást kaphatnak.

dowhti

Nyugtat a stratéga: nem érdemes az aktuális "zajokra" koncentrálni

Hiába nő a feszültség és a bizonytalanság a közelgő amerikai elnökválasztás miatt, a befektetőknek nem szabad az aktuális „zajokra” figyelniük, hanem a jövőre kell koncentrálniuk – így vélekedik Patrik Schowitz, a JPMorgan Asset Management stratégája.

Tovább a cikkhez

Lefordult a magyar tőzsde, esik az OTP

Lefordult a magyar tőzsde, a BUX 0,4 százalékos mínuszban van. A hazai blue chipek közöl a Mol és a Richter még pozitív tartományban van, a Magyar Telekom azonban 1 százalékos mínuszban jár, az OTP pedig 1,3 százalékot esett.

Az OTP árfolyama az elmúlt hónapokban egy csökkenő trendcsatornában haladt, ebből esett ki szeptember 21-én, az azt követő napokban pedig folytatódott az esés, ami után rövid távon masszív túladottság alakult ki, az RSI értéke 20-as szint közelébe esett, ilyen alacsony értékre az idén márciusi zuhanás után volt példa. A túladottságból jött a felpattanás, amivel az árfolyam a május végi bázisépítés szintjére emelkedett. Összességében a technikai kép javult azzal, hogy az árfolyam visszakapaszkodott a csökkenő trendcsatornába, viszont ahhoz, hogy fordulatról beszéljünk, ahhoz a trendcsatornából felfelé kellene kitörnie az árfolyamnak, és meg kellene haladnia a szeptember közepi lokális csúcsot, vagyis összességében 10 800 forint felett nézne ki igazán jól az OTP.

otptech

Vegyes a hangulat Európában

Mérséklődött a kezdeti emelkedés az európai tőzsdéken, a BUX már mínuszban van. A hangulatot javította, hogy Donald Trump szerdán újabb élénkítőcsomag lehetőségét vetette fel. Európában vállalati hírek is érkeztek ma, a GVC Holding árfolyama 6,9 százalékot emelkedett, miután a cég bejelentette, hogy felvásárolná a portugál szerencsejátékokkal foglalkozó Bet.pt-t. A Talk Talk árfolyama 17 százalékot ralizott, miután a Toscafund Asset Management ajánlatot tett a cég felvásárlására. A Ratos árfolyama 8 százalékot ugrott, miután az amerikai üzleti elemző cég, a Dun & Bradstreet arról számolt be, hogy akvirálná a Bisnode csoportot a svéd magántőke cégtől.

Túl nagy az optimizmus a tőzsdéken, a választásokig már nem lesz mentőcsomag

Sokan azon a véleményen vannak, hogy a piaci stabilitáshoz mindenképpen szükséges egy újabb pénzügyi stimulus, de az elemzők egy része szerint ennek nincs túl sok esélye a választások előtt. A csomag részleteivel kapcsolatban pedig nagyok a véleménykülönbségek a politikusok között, így még több bizonytalanság, vagy akár tőzsdei esés is jöhet.

Tovább a cikkhez

Amerikában menne tőzsdére Kína egyik legnagyobb vagyonkezelési platformja

Kína egyik legnagyobb vagyonkezelői platformja, a Lufax (LU.com), amerikai tőzsdére lépést tervez – írja a CNBC.

Tovább a cikkhez

Figyelmeztet a guru: komoly esés jöhet a tech szektorban

Will Hobbs, a Barclays befektetési igazgatója szerint a mostani környezetben hosszú lejáratú kötvényként viselkednek a nagy technológiai vállalatok részvényei, de ez a helyzet könnyen megváltozhat. A szakember szerint nem érdemes csak az elmúlt hónapok győztes részvényeiből felépíteni a portfóliónkat, korántsem kizárt egy komolyabb eladási hullám a technológiai szektorban.

Tovább a cikkhez

Felfelé kapaszkodik Európa

Emelkedést látunk az európai tőzsdéken a csütörtöki piacnyitás után, a DAX 0,8 százalékos emelkedése mellett, a CAC 0,7 százalékkal került feljebb, míg az FTSE 100 0,4 százalékot erősödött. A milánói börze is feljebb került 0,5 százalékkal, míg a spanyol tőzsde 0,8 százalékot emelkedett. A részvénypiaci hangulatot javította, hogy Donald Trump tegnap újabb gazdaságélénkítő lépéseket helyezett kilátásba. Az emelkedés azonban óvatos ma az európai tőzsdéken, amely részben annak tudható be, hogy a befektetők kivárnak az EKB jegyzőkönyvének publikálása előtt.

dax

Emelkedik a magyar tőzsde

Emelkedik a magyar tőzsde a nyitás után, a BUX 0,6 százalékkal került feljebb. A blue chipek közül egyedül a Magyar Telekomon látunk 0,6 százalékos esést, az OTP 0,7 százalékot emelkedett, a Mol 0,6 százalékkal került feljebb, míg a Richter 1,2 százalékot erősödött.

bux

Mérsékelt elmozdulással indulhat a csütörtöki kereskedés Európában

  • A vezető amerikai indexek közül a Dow Jones Index és a Nasdaq 1,9, az S&P 500 1,7 százalékos pluszban fejezte be a szerdai napot, a Dow ezzel július közepe óta a legjobb kereskedési napját tudhatja maga mögött. A jelek szerint a befektetők örömmel fogadták az amerikai elnök, Donald Trump Twitter-bejegyzésekben előrevetített költségvetési költekezéseit, melyek szerint 1200 dolláros egyénenkénti állampolgári stimulus jöhet, illetve a légitársaságok 25, a kkv-k pedig 135 milliárd dolláros támogatást kaphatnak.
  • Ázsiában vegyes hangulatban telt a kereskedés azt követően, hogy Donald Trump újabb gazdaságélénkítő lépéseket helyezett kilátásba, a Nikkei 0,9 százalékot emelkedett, míg a hongkongi tőzsde 0,7 százalékkal került lejjebb, a dél-koreai Kospi pedig 0,3 százalékot erősödött. A kínai tőzsdék, kötvény- és pénzpiacok még mindig, egészen október 9-ig zárva tartanak.
  • Az amerikai határidős indexek feljebb kerültek ma reggel, a határidős DAX 0,2 százalékos emelkedést vetít előre a csütörtöki piacnyitásra.
  • Gazdasági adatok szempontjából a hét legmozgalmasabb napja alighanem a csütörtök. Magyar idő szerint hajnali háromkor vitázott Mike Pence republikánus alelnök és Kamala Harris demokrata alelnök-jelölt, a vitát élőben tudósítottuk. A világgazdaságban az EKB jegyzőkönyvére és az amerikai heti munkanélküliségi adatokra lesz még érdemes figyelni. Magyarországon igazi adatdömping lesz ma - a legfontosabb esemény a szeptember havi inflációs statisztikák közlése lesz. Az előző hónapban a maginfláció meghaladta a 4 százalékot, azaz kiesett a jegybank toleranciasávjából. Ebben a hónapban mérsékeltebb emelkedésre számítunk, de ha az áremelkedés meglepetést okoz, akkor nem kizárt, hogy az MNB a mai egyhetes betéti tenderén ismét kamatemelést hajt végre.
  • Az olaj ára mérsékelten lejjebb került ma reggel, a novemberi határidős WTI 0,1 százalékos gyengülést követően 40,31 dollárnál jár, az arany árfolyama ezzel szemben mérsékelten emelkedik, a sárga nemesfém jegyzése 1888,93 dolláron áll.
  • A forint stagnál ma az euróval szemben, egy euróért 358,9 forintot kell adni jelenleg, míg egy dollár 304,75 forintba kerül.

Mi történt eddig a tőzsdéken?

Címlapkép: Peter Juelich/Bloomberg via Getty Images

koronavírus járvány beteg kórház
tradeers
usa_zaszlo_2
belgium_brugge
Friss hírek TÖBB FRISS HÍR
Online előadás
Hasznos elemzések, ötletek, lehetséges forgatókönyvek.
Online előadás
Útikalauz kezdő befektetőknek.
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Eladó új építésű lakások

Válogass több ezer új lakóparki lakás közül Budán, Pesten, az agglomerációban, vagy vidéken.

Infostart.hu
2020. november 10.
Miből lesz lakásunk, nyugdíjunk, luxusautónk?
2020. november 10.
Öngondoskodás 2020
2020. november 10.
Portfolio Private Health Forum 2020
2020. november 11.
Energy Investment Forum 2020
tradeers