frankfurt
Üzlet

Jó a hangulat, emelkedéssel fejezték be a hetet az amerikai tőzsdék

Portfolio
Ázsiában kifejezetten jó hangulatban telt a pénteki kereskedés, Európában azonban mérsékelt elmozdulást láttunk, a magyar tőzsde kis mínuszban zárt. A tengerentúli tőzsdék ezzel szemben emelkednek, a jó hangulatot az újabb körös gazdaságélénkítő csomaggal kapcsolatos remények fűtik.
A Portfolio legtöbb tartalma ingyenesen hozzáférhető, ahogy ez a cikk is.
A médiapiaci helyzet azonban folyamatosan változik: ha támogatni szeretnéd a minőségi gazdasági újságírást, és szeretnél részese lenni a Portfolio közösségnek, akkor fizess elő a Portfolio Signature cikkeire. Tudj meg többet

Plusz lett a vége

Nyugodt mederben folyt a kereskedés ma az amerikai tőzsdéken, és bár a nap végére valamelyest elfogyott a lendület, a pozitív tartományban zártak a vezető amerikai részvényindexek. A befektetők elkezdték árazni, hogy Joe Biden nyerheti meg a novemberi amerikai elnökválasztást, és formálódik egy újabb gigantikus amerikai gazdaságélénkítő csomag, amely több mint 1,8 ezermilliárd dolláros lehet, ennek is örültek a befektetők.

spx

Egyre magasabban

Egyre magasabbra kúsznak ma napon belül a vezető amerikai részvényindexek, a Dow Jones már 0,7, az S&P 500 pedig már 0,9 százalék pluszban áll. A jó hangulat részben azzal magyarázható, hogy a befektetők elkezdték beárazni Joe Biden esetleges győzelmét, és azt is árazzák, hogy hamarosan újabb gazdaságélénkítő csomagot jelenthetnek be az Egyesült Államokban. Az S&P 500 11 alindexe közül 8 emelkedik ma, ami azt mutatja, hogy széles bázisú a mai emelkedés, amit elsősorban újra a technológiai szektor vezet.

dow4
spx

Eséssel zárt a magyar tőzsde

Eséssel zárt a magyar tőzsde, a BUX 0,1 százalékkal került lejjebb. A blue chipek közül az OTP 1,3 százalékot emelkedett, a Mol csütörtöki záróértéke közelében zárta a napot, a Richter 1,4 százalékot emelkedett, a Magyar Telekom pedig 0,3 százalékot esett.

bux

Emelkednek az amerikai tőzsdék

Emelkednek az amerikai tőzsdék a nyitás után, a Dow 0,4 százalékkal került feljebb, míg az S&P 500 0,5 százalékot erősödött, a Nasdaq 0,5 százalékot emelkedett. A jó hangulatot az újabb körös amerikai fiskális csomaggal kapcsolatos várakozások fűtik. 

dow

Emelkedés jöhet az amerikai tőzsdéken

Emelkedés jöhet a tengerentúli tőzsdéken, a határidős indexek állása alapján a Dow és az S&P 500 is 0,5 százalékos pluszban nyithat, míg a Nasdaq 0,4 százalékkal kerülhet feljebb. A hangulatot javította, hogy azt követően, hogy Donald Trump a hét korábbi részében lefújta az újabb körös fiskális csomaggal kapcsolatos tárgyalásokat, csütörtökön már ismét intézkedéseket helyezett kilátásba, melyek részeként mentőövet dobhatnak a szenvedő légitársaságoknak is.

dowhati

Lefordult a magyar tőzsde, esik az OTP

Az európai tőzsdéken továbbra sem alakult ki határozott irány, a DAX csütörtöki záróértéke közelében jár, a CAC 0,3 százalékkal került feljebb. A magyar tőzsdén ezzel szemben jelentősebb esést látunk, a BUX 0,9 százalékos mínuszban van. A hazai blue chipek kivétel nélkül esnek, a leggyengébben az OTP teljesít, melynek árfolyama 1,7 százalékkal került lejjebb. A bankpapír számára továbbra is a 10 000 forintos szint jelenti a legnagyobb akadályt, viszont ahhoz, hogy fordulatról beszélhessünk, az árfolyamnak a júniusban indult csökkenő trendcsatornából kellene felfelé kitörnie, és a szeptemberi lokális csúcsot meghaladnia.

otptech

Morgan Stanley: sokkal nagyobb hatása lesz az új iPhone-nak, mint azt sokan sejtik

Katy Huberty, a Morgan Stanley elemzője szerint az elmúlt évek várakozásai ellenére még mindig alábecsülik a befektetők az Apple új 5G-s telefonjainak a cég eredményeire gyakorolt várható pozitív hatását. Számításai szerint a 2021-re vonatkozó Wall Street-i konszenzus túl alacsony, mind az árazás, mind pedig az eladások számával kapcsolatban.

Tovább a cikkhez

A londoni tőzsde eladja az olasz börzét

Az Euronext megvásárolja az olasz tőzsdét a London Stock Exchange-től (LSE) 4,33 milliárd euróért – jelentették be a cégek pénteken.

Tovább a cikkhez

Generációs lehetőség a tőzsdéken - Így játssza meg az egyik profi befektető

A Great Hill Capital alapkezelője már készül a következő nagy tőzsdei trendre, amelynek a szakember szerint éppen a küszöbén állunk, a befektető a technológiai sztárrészvények helyet most az olyan lemaradó szektorok papírjaiból vásárol, mint a bankok.

Tovább a cikkhez

Felemás kép Európában

Vegyesen teljesítenek az európai tőzsdék a nyitás után, a DAX 0,2 százalékos emelkedése mellett, a CAC 0,3 százalékkal került feljebb, míg az FTSE 100 0,3 százalékot erősödött. A milánói börze stagnál, míg a spanyol tőzsde 0,1 százalékot esett. Bár kínai szolgáltató szektor szeptemberi jó teljesítménye, és az újabb körös amerikai fiskális csomaggal kapcsolatos optimizmus javítani tudta a hangulatot, az koronavírusos esetszámok európai növekedése miatt továbbra óvatosak a befektetők.

dax

Nem találja az irányt a magyar tőzsde a nyitás után

Nem találja az irányt a magyar tőzsde a nyitás után, a BUX jelenleg stagnál. A blue chipek felemásan teljesítenek, az OTP csütörtöki záróértéke közelében jár, a Mol 0,2 százalékot emelkedett, a Richter 0,2 százalékot esett, míg a Magyar Telekom 0,6 százalékot gyengült.

bux

Ezek most a Wall Street sztárelemzőinek kedvenc részvényei

Nem könnyű feladat megtalálni a vonzó befektetési lehetőségeket a mostani piaci környezetben. A piac volatilitása az elkövetkezendő hetekben várhatóan megnő részben az amerikai elnökválasztás miatt, de az október alapvetően is híresen volatilis hónap. Ettől függetlenül továbbra is vannak olyan részvények amelyek várhatóan felüteljesítők lesznek, ezeket pedig segít megtalálni, ha megnézzük azoknak az elemzőknek az ajánlásait, akik bizonyítottan a Wall Street-i átlag felett teljesítenek. A következő listában olyan részvények szerepelnek, amelyek az elmúlt három hónapban csak, és kizárólag vételi ajánlásokat kaptak a sztárelemzőktől.

Tovább a cikkhez

Mérsékelt elmozdulással indulhat a nap a tőzsdéken

  • Emelkedéssel zárták a csütörtöki kereskedést a tengerentúli tőzsdék, a Dow 0,4 százalékos pluszban, az S&P 500 0,8 százalékos erősödéssel, a Nasdaq pedig 0,4 százalékos erősödéssel fejezte be a napot. A bankok, a kommunikációs cégek, és technológiai részvények vezették az emelkedést tegnap, emellett az energiaszektor is jól teljesített.
  • Ázsiában emelkedtek a tőzsdék azt követően, hogy Donald Trump egy interjúban arról számolt be, hogy az újabb körös gazdaságélénkítő csomagról szóló tárgyalások „nagyon produktívak”. A sanghaji tőzsde 1,7 százalékot emelkedett, míg a hongkongi tőzsde 2,3 százalékkal került feljebb, a dél-koreai Kospi pedig 0,2 százalékot erősödött.
  • Az amerikai határidős indexek feljebb kerültek ma reggel, a határidős DAX 0,1 százalékos emelkedést vetít előre a pénteki piacnyitásra.
  • A péntek már hétvége-hangulatban telik, Magyarországon az építőipar augusztusi teljesítményét teszi közzé a KSH, Kínából pedig a szolgáltatószektor BMI érkezett, a Caixin/Markit pénteken közzétett adatai szerint a kínai gazdaság több mint felét kitevő szolgáltatóipar beszerzésimenedzser-indexe (bmi) szeptemberben 54,8 pontra emelkedett az augusztusi 54,0 pontról. A kínai szolgáltatóipari bmi ezzel ötödik hónapja áll a növekedést és a visszaesést elválasztó, 50 pontos küszöb fölött. A szeptemberi adat ráadásul a legerősebb volt június óta.
  • Az olaj ára lejjebb került ma reggel, a novemberi határidős WTI 0,5 százalékos gyengülést követően 41,33 dollárnál jár, az arany árfolyama ezzel szemben emelkedik, a sárga nemesfém jegyzése 1908,5 dolláron áll.
  • A forint erősödik ma az euróval szemben, egy euróért 357,2 forintot kell adni jelenleg, míg egy dollár 303,4 forintba kerül.

Mi történt eddig a tőzsdéken?

Címlapkép: Hannelore Foerster/Bloomberg via Getty Images

koronavírus járvány beteg kórház
tradeers
usa_zaszlo_2
belgium_brugge
Friss hírek TÖBB FRISS HÍR
Online előadás
Hasznos elemzések, ötletek, lehetséges forgatókönyvek.
Online előadás
Útikalauz kezdő befektetőknek.
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Eladó új építésű lakások

Válogass több ezer új lakóparki lakás közül Budán, Pesten, az agglomerációban, vagy vidéken.

Infostart.hu
2020. november 10.
Miből lesz lakásunk, nyugdíjunk, luxusautónk?
2020. november 10.
Öngondoskodás 2020
2020. november 10.
Portfolio Private Health Forum 2020
2020. november 11.
Energy Investment Forum 2020
tradeers