Előfizetői tartalom

Koronavírus Magyarországon: kétféle gyógyszer is elérhető itthon a betegek kezelésére

Portfolio
Az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) vezetésével március óta a koronavírussal kapcsolatos kutatás-fejlesztési programok. A kormány megbízásából és finanszírozásával megvalósuló fejlesztéseknek köszönhetően már kétféle, a nemzetközi gyakorlatban bevált gyógyszer vethető be a magyar betegek kezelésében. Megkezdődött a remdesivir hazai gyártása, és már üzemi léptékben készül a hazánkban előállított favipiravir is – olvasható az ITM közleményében.

„Az ITM által koordinált több mint húsz projekt között megtalálhatók a vírus terjedését vizsgáló mérések, a védekezést segítő eszközfejlesztések, a betegek felépülését támogató kutatások, fejlesztések is” - jelentette ki Bódis József, a tárca felsőoktatásért, innovációért és szakképzésért felelős államtitkára. A Richter már tavasszal lehetőséget...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés