Előfizetői tartalom

Az megvan, hogy kiraboltak egy kaszinót egy hőmérővel?

Portfolio
Több milliárd internethez kötött háztartási eszköz működik világszerte anélkül, hogy bármilyen érdemi titkosítással lenne ellátva, ami elsősorban nem azért veszélyes, mert egy rosszindulatú hacker el tudja kapcsolni a csatornát az okostévénken, hanem azért, mert egy védtelen eszközön keresztül a hálózatunkhoz hozzáférve akár érzékeny személyes adatokat is el tud lopni. A védtelen IoT-eszközök veszélyeit talán semmi sem bizonyítja jobban, mint egy olyan eset, mely során egy akváriumba telepített okoshőmérő segítségével raboltak ki egy amerikai kaszinót.

A Darktrace nevű kiberbiztonsági vállalat vezérigazgatója, Nicole Eagan beszélt először egy 2018-as konferencián az incidensről. Rengeteg az IoT. Ez megnöveli a támadási felületet és a legtöbbet ezek közül nem védik hagyományos védelmi rendszerek – fogalmazott a kiberbiztonsági szakértő. Ezután tért ki a meg nem nevezett kaszinó anekdotájára. A bűnözők egy előszobai...

Kedves Olvasónk!

Az Ön által keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött.

Cikkarchívum előfizetés

1 854 Ft / hónap

  • Portfolio.hu teljes cikkarchívum
  • Kötéslisták: BÉT elmúlt 2 év napon belüli kötéslistái