gundlach
Üzlet

Gundlach: bezáró üzletek, üres kirakatok, másfél éven belül összeesnek a tőzsdék

Portfolio
A sokak által kötvénykirályként ismert milliárdos Jeffrey Gundlach szerint komoly visszaesés várható a részvénypiacokon, az Egyesült Államokban kimondottan rossz lesz a helyzet a guru szerint. Előtérbe kerülhet az arany és a készpénz a portfóliókban, az igazán komoly üzleti lehetőségekre pedig még sokat kell várni.
A Portfolio legtöbb tartalma ingyenesen hozzáférhető, ahogy ez a cikk is.
A médiapiaci helyzet azonban folyamatosan változik: ha támogatni szeretnéd a minőségi gazdasági újságírást, és szeretnél részese lenni a Portfolio közösségnek, akkor fizess elő a Portfolio Signature cikkeire. Tudj meg többet

Jeffrey Gundlach, a DoubleLine Capital befektetési vállalat milliárdos alapítója a következő baljós előrejelzését osztotta meg a részvénypiacok jövőjével kapcsolatban:

18 hónapon belül komoly törés jön a részvénypiacokon – addig is szerintem érdemes elkerülni a tőzsdét. Amikor megtörténik a következő nagy zuhanás, szerintem az amerikai lesz a legrosszabbul teljesítő piac, leginkább a dollár gyengülésének köszönhetően.

A sokak által „kötvénykirályként” ismert stratéga szerint érdemes a befektetőknek portfólióik 25 százalékában aranyat tartani, de a készpénztől sem riad vissza a guru – ebből is 25 százalék tartására buzdít Gundlach. A két kockázatkerülő befektetési forma így a stratéga állandó portfóliójának felét teszik ki, a portfólióban 25-25 százalékos arányban szerepel még a részvény és a kötvény.

Gundlach az előttünk álló hónapok beláthatatlan és megjósolhatatlan történéseire figyelmeztet, szerinte az ilyen bizonytalan időkben kimondottan fontos a megfelelő eszközallokáció. Bár számos Wall Street-i profi V-alakú kilábalásra számít az Egyesült Államokban, Gundlach egy ennél jóval zordabb képet fest le a gazdaságról:

Szerintem az emberek egyszerűen nem értik, milyen sok üzlet fog bezárni az előttünk álló hónapokban. Egyre több üres kirakatot fogunk látni, nagyon fel fog gyorsulni ez a folyamat; szerintem komoly problémák lesznek már télre.

A kötvénykirály szerint a következő „nagy lehetőségre” még éveket kell várni a részvénypiacokon – addig is nem lehet mást tenni, mint felkészülni ezekre a lehetőségekre.

A jó üzlet most az, ha nincs üzlet. Nem javaslom senkinek, hogy felüljön az érkező hullámvasútra, az alacsony kockázat lehet most a kulcs.

Nemrég írtunk arról, hogy David Hunter is kifejezetten pesszimista a részvénypiacokra, a szakember akár 80 százalékos zuhanást is elképzelhetőnek tart.

Címlapkép: Alex Flynn/Bloomberg via Getty Images

lélegeztetőgép
emanuel macron
panik (2)
Jeffrey Gundlach
palotai dániel
Friss hírek TÖBB FRISS HÍR
2020. november 10.
Miből lesz lakásunk, nyugdíjunk, luxusautónk?
2020. november 10.
Öngondoskodás 2020
2020. november 10.
Portfolio Private Health Forum 2020
2020. november 11.
Energy Investment Forum 2020
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Kiadó modern irodaházak

Az iroda ma már több, mint egy munkahely. Találják meg most cégük új otthonát.

Infostart.hu
Online kurzus
Akár 100 000 Ft-tal elkezdhető, hosszú távú megtakarítási módszer.
A tőzsdei könyv
Útmutató, amely piaci pánikok esetén is használható.
koronavírus arantén maszk