frankfurt
Üzlet

150 pontos mínuszban zárt a Dow

Portfolio
Ázsiában vegyes volt a kereskedés képe kedden, Európában esést láttunk a vezető indexeken, miután a kedvezőtlen makrogazdsasági adatok mellett a Johnson & Johnson bejelentette, hogy felfüggeszti a koronavírus vakcinájának tesztelését, ezek pedig negatívan hatottak a piacok hangulatára. Az amerikai tőzsdék lefordultak kedden, a befektetők a vállalati gyorsjelentésekre figyelnek.
A Portfolio legtöbb tartalma ingyenesen hozzáférhető, ahogy ez a cikk is.
A médiapiaci helyzet azonban folyamatosan változik: ha támogatni szeretnéd a minőségi gazdasági újságírást, és szeretnél részese lenni a Portfolio közösségnek, akkor fizess elő a Portfolio Signature cikkeire. Tudj meg többet

A végére sem tudott javítani Amerika

Végól a Dow bő 150 pontos, 0,55%-os gyengüléssel zárta a napot, az S&P 0,6%-ot, a Nasdaq pedig 0,1%-ot veszített értékéből. 

Ennyi volt a tőzsdeválság? Használja ki a piaci mozgást, keresse kollégáinkat! Start

Tovább romlik a hangulat

A Dow Jones index már 0,8%-os mínuszban van, akárcsak az S&P-500, és mostanra a Nasdaq is 0,2%-os gyengülésbe csúszott vissza. 

Ennyi volt a tőzsdeválság? Használja ki a piaci mozgást, keresse kollégáinkat! Start

Itt az Apple nagy dobása: 5G-vel jön az iPhone 12

Az 5G technológia is helyet kapott az Apple legújabb telefonjában, az iPhone 12-ben – derült ki a keddi bemutatón. Az új generációs készülék újfajta töltőt is kap, illetve jön az iPhonre 12 Mini is.

Tovább a cikkhez

Kivárás a tengerentúlon

Egyelőre felemás teljesítménnyel állnak a vezető amerikai részvényindexek: a Dow épp 0,3%-os gyengülésben van, és az S&P-500 is hasonló lecsorgást mutat, míg a Nasdaq kitart 0,2%-os pluszban. Egyelőre a harmadik negyedéves gyorsjelentési szezon kezdete izgatja leginkább a befektetőket, emellett a Johnson & Johnson koronavírus-vakcinájának tegnapi kudarca ront a hangulaton. 

Ennyi volt a tőzsdeválság? Használja ki a piaci mozgást, keresse kollégáinkat! Start

Emelkedéssel zárt a magyar tőzsde

Emelkedéssel zárt a magyar tőzsde, a BUX 0,7 százalékkal került feljebb. A hazai blue chipek felemásan teljesítettek az OTP 0,3 százalékot esett, a Magyar Telekom 0,3 százalékot gyengült, a Richter 0,8 százalékot emelkedett, míg a Mol 2,2 százalékot ralizott. A magyar tőzsdén a legjobban a CIG Pannónia teljesített, melynek árfolyama 5 százalékkal került feljebb. A hazai börzén a leggyengébben a Cyberg teljesített, melynek árfolyama 9,8 százalékot esett.

bux

A zöld befektetéseké a jövő - Főleg, ha Biden nyeri a választást

Számos befektető egyre valószínűbbnek tartja a demokrata győzelmet az amerikai elnökválasztáson, ennek is köszönhetően az elmúlt hetekben sokan vették a megújuló energiában utazó vállalatok részvényeit, felerősítve ezzel a közelmúlt raliját, amely részben az Európai Unió zöld beruházásokra szánt fiskális kiadásainak volt betudható.

Tovább a cikkhez

Venni kell az elektromos autó részvényeket az elemzők szerint

A két kínai elektromosautó-gyártó, az Xpeng és a Li Auto is vételi ajánlásokat kapott ázsiai elemzőktől, tehát úgy tűnik, hogy az EV startupok magas értékeltsége nem ijeszti el az elemzőket.

Tovább a cikkhez

Eséssel nyitott Amerika

Vegyesen teljesítenek a tengerentúli tőzsdék a nyitás után, a Dow 0,3 százalékos esése mellett az S&P 500 0,1 százalékkal került lejjebb, míg a Nasdaq hétfői záróértéke közelében jár. A hangulat romlásához vezetett, hogy a Johnson & Johnson bejelentette, hogy felfüggeszti koronavírus elleni szerének tesztelését. A befektetők emellett a vállalati beszámolókra figyelnek, hiszen ma indult az gyorsjelentési szezon Amerikában, többek között a JPMorgan, a Citigroup is közzétette legfrissebb számait.

dow

Óriási veszteséget jelentett a Delta Air Lines

Esik a Delta Air Lines árfolyama a nyitás előtti kereskedésben, miután a cég közzétette harmadik negyedéves beszámolóját. A Delta árbevétele 76 százalékkal esett vissza a tavalyi év azonos időszakához képest, ezzel alulmúlva az elemzői várakozásokat. A társaság tavalyi harmadik negyedéves 1,5 milliárd dolláros nettó profitja 5,4 milliárd dolláros nettó veszteségben fordult át. A nyitás előtt a Delta Airlines árfolyama 2,9 százalékos mínuszban van, míg idén 45,9 százalékos mínuszban van.

deltaair

Nem romlott akkorát a Citigroup teljesítménye, mint az elemzők gondolták

A JP Morganhez hasonlóan az egy részvényre jutó eredmény szempontjából nagyobb, a bevételek szempontjából kisebbfajta pozitív meglepetést hozott a Citigroup imént közzétett gyorsjelentése. A nyitás előtti kereskedésben 1,7%-os emelkedést mutat az amerikai nagybank árfolyama.

Tovább a cikkhez

Vegyes nyitás jöhet Amerikában

Vegyes nyitás jöhet a tengerentúlon, a Dow 0,2 százalékos esése mellett, az S&P 500 0,1 százalékkal kerülhet feljebb, míg a Nasdaq 1 százalékos pluszban nyithat. Ma indult az amerikai gyorsjelentési szezon, a JPMorgan már közzétette harmadik negyedéves számait, a nagybank a vártnál gyengébb árbevételről, de a vártnál jobb adózott eredményről számolt be. Eközben a BlackRock negyedéves profitja 22 százalékkal nőtt, melyet kedvezően fogadtak a befektetők, a bankpapír több mint 4 százalékos pluszban várja a nyitást.

dowhati

Itt az új őrület, most robbanhat be igazán a kannabisz biznisz

Kamala Harris, a demokraták alelnökjelöltje egy múlt heti vitán arról beszélt, hogy a demokraták győzelme esetén dekriminalizálnák a marihuána fogyasztását az Egyesült Államokban. A hírre meglódult a kannabisz termesztésével, feldolgozásával, értékesítésével foglalkozó cégek árfolyama, ami újra ráirányította a befektetők figyelmét a szektorra, amelynek vállalatainak bevétele már most is meredeken emelkedik, igaz, legtöbbjük még mindig veszteségesen működik, ennek ellenére több milliárd dollár piaci értékűre hízta a kannabiszcégek az elmúlt hónapokban. Megnéztük, mit érdemes tudni a szektor vállalatairól, és melyiknek a részvényében van fantázia.

Tovább a cikkhez

Itt az első banki gyorsjelentés: hozta a kötelezőt a JP Morgan

Csökkenő bevételek mellett mind az egy részvényre jutó eredmény, mind a bevételek szempontjából felülmúlta az elemzői várakozásokat a JP Morgan a harmadik negyedévben. A gyorsjelentését elsőként közzétevő amerikai nagybank részvényárfolyama 0,7%-os emelkedést mutat a nyitás előtti kereskedésben.

Tovább a cikkhez

Felülteljesítő a magyar tőzsde

Annak ellenére, hogy az európai tőzsdéken javarészt esést látunk, a BUX emelkedéssel próbálkozik, az indexet a Mol és a Richter húzza. A hazai olajcég jelenleg a legjobban teljesítő blue chip, amely részben az emelkedő olajárral magyarázható, a Brent árfolyama 1,5 százalékkal került feljebb. A BUX komponensei közül a legjobban a CIG Pannónia teljesít, amely egyébként az idei év messze legjobban teljesítő papírja a maga közel 78 százalékos emelkedésével.

Rövidtávú stratégia: a legnyereségesebb cégek részvényeit kell venni

Nem könnyű feladat a megfelelő befektetési stratégiát megtalálni, viszont egy relatíve egyszerű és sikeresnek módható módja ennek, ha a legprofitabilisabb cégekbe fektetünk. Az S&P 500 vállalatainak durván 10 százaléka rendelkezik 30 százalékot meghaladó nettó profitmarzzsal, ezzel szemben az index vállalatainak átlagos nettó profitmarzsa 14 százalékos.

Tovább a cikkhez

Lefordultak az európai tőzsdék

Lejjebb kerültek az európai tőzsdék a kedd délelőtti kereskedésben, miután a friss adatok szerint az Egyesült Királyságban a munkanélküliség elkezdett növekedni még a kormány által bevezetett újabb korlátozó intézkedések előtt. A brit statisztikai hivatal (ONS) keddi jelentése szerint az augusztussal zárult három hónapban átlagosan 4,5 százalékos volt a bejegyzett állástalanok aránya Nagy-Britanniában, 0,6 százalékponttal magasabb, mint egy évvel korábban és 0,4 százalékponttal magasabb, mint az előző mozgó háromhavi időszakban.

Nem találja az irányt Európa

Felemásan teljesítenek az európai tőzsdék a nyitás után, a DAX 0,1 százalékos esése mellett a CAC 0,1 százalékkal került lejjebb, míg az FTSE 100 stagnál. A milánói börze hétfői záróértéke közelében jár, míg a spanyol tőzsde 0,1 százalékot emelkedett. Vegyes hírek érkeztek ma, a kínai export a vártnál nagyobb mértékben nőtt, ami javítani tudta a hangulatot, azonban a hangulatra rányomja a bélyegét, hogy felfüggesztette hétfőn a Johnson & Johnson amerikai gyógyszeripari óriás koronavírus elleni vakcinájának tesztelését, miután megmagyarázatlan egészségügyi probléma lépett fel az egyik tesztalanynál. A cég egyike azoknak, amelyek versengenek azért, hogy elsőként állítsanak elő védőoltást a betegség ellen.

dax

Emelkedéssel próbálkozik a magyar tőzsde

Emelkedik a magyar tőzsde nyitás után, a BUX 0,2 százalékkal került feljebb. A hazai blue chipek felemásan teljesítenek, az OTP 0,2 százalékkal került feljebb ,míg a Magyar Telekom 0,1 százalékot gyengült, a Mol 0,6 százalékot emelkedett, a Richter pedig 0,4 százalékkal került feljebb.

bux

Tőzsdére segítené a vállalatokat a megújult Széchenyi Alapok

A Széchenyi Alapok egy év alatt megötszörözte befektetési aktivitását, és tovább növelné a tőzsdén megjelenő hazai vállalatok számát. Átlagosan 1 milliárd forint tőkét biztosít tőzsdei kibocsátási tranzakciók esetében, azonban ez vállalatonként akár 10 milliárd forintos befektetés is lehet.

Tovább a cikkhez

Mérsékelt elmozdulással indulhat a keddi kereskedés Európában

  • Hétfőn egész nap zsákolták a részvényeket Amerikában a gyorsjelentési szezon kezdetén és néhány héttel az amerikai elnökválasztás előtt. A vezető részvényindexek kivétel nélkül erősödtek a jó hangulatban: a Dow Jones értéke 0,9 százalékot, az S&P 500 értéke 1,6 százalékot, míg a Nasdaq értéke közel 3,1 százalékot emelkedett. Kétség kívül a techcégek voltak a hétfői kereskedés sztárjai: az Apple (+6,4%), az Amazon (+4,8%), az Alphabet (+3,6%) és a Microsoft (+2,6%) is érdemben erősödött a múlt pénteki záróárfolyamához képest. 
  • Felemásan teljesítettek az ázsiai tőzsdék kedden, a hangulatot javította, hogy a kínai vámszolgálat kedden közzétett adatai szerint a behozatal dollárban számolt értéke 13,2 százalékkal nőtt szeptemberben, két hónapon át tartó zsugorodást követően. Utoljára tavaly decemberben regisztráltak ennél nagyobb ütemű, 16,3 százalékos növekedést. Elemzők a behozatal 0,3 százalékos emelkedését várták az augusztusi 2,1 százalékos csökkenés után. A Nikkei 0,2 százalékkal került feljebb, míg a dél-koreai 0,1 százalékkal került lejjebb, míg a sanghaji börze 0,1 százalékot gyengült. A hongkongi tőzsde tájfun miatt felfüggesztették a kereskedést.
  • Az amerikai határidős indexek mérsékelten lejjebb kerültek ma reggelt, a határidős DAX 0,1 százalékos esést vetít előre a keddi piacnyitásra.
  • A makroadatok tekintetében igazi adatdömping lesz a mai napon. A hazai hírek közül érdekes lehet a KSH az augusztusi ipari aktivitás második becslését teszi közzé, az ÁKK 3 hónapos diszkontkincstárjegy, míg az MNB kötvényvásárlási aukciót tart. A nemzetközi hírek közül az inflációs hírek mozgathatják meg a piacokat. Reggel 8-kor érkezett a német inflációs adat, a ZEW intézet felmérése alapján következtethetünk az unió gazdasági helyzetére, kilátásaira, és fél 3-kor érkezik a szeptemberi USA infláció.
  • Az olaj ára feljebb került ma reggel, a novemberi határidős WTI 0,23 százalékos emelkedést követően 39,88 dollárnál jár, az arany árfolyama esik, a sárga nemesfém jegyzése 1916,37 dolláron áll.
  • A forint stagnál ma az euróval szemben, egy euróért 357,83 forintot kell adni jelenleg, míg egy dollár 303,31 forintba kerül.

Ma elindul a gyorsjelentési szezon a tengerentúlon, jelent többek között a JPMorgan, a BlackRock, és a Delta Air Lines.

Mi történt eddig a tőzsdéken?

Címlapkép: Frank Rumpenhorst/picture alliance via Getty Images

Mindenki magas hozamot akar a tőzsdén, borzasztóan nehéz elérni idén

Továbbra is nagyon nehéz minőségi osztalékrészvényeket találni, amelyek mögött stabil pénzügyi háttérrel rendelkező vállalatok állnak, akik rendszeresen és megbízható módon fizetnek osztalékot vonzó hozamok mellett. A távközlési vállalatok és közműcégek részvényei, valamint az alapanyaggyártók papírjai sem lehetnek most rosszak a Societe Generale elemzői szerint.

Tovább a cikkhez
lélegeztetőgép
emanuel macron
panik (2)
Jeffrey Gundlach
palotai dániel
Friss hírek TÖBB FRISS HÍR
2020. november 10.
Miből lesz lakásunk, nyugdíjunk, luxusautónk?
2020. november 10.
Öngondoskodás 2020
2020. november 10.
Portfolio Private Health Forum 2020
2020. november 11.
Energy Investment Forum 2020
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Kiadó modern irodaházak

Az iroda ma már több, mint egy munkahely. Találják meg most cégük új otthonát.

Infostart.hu
Online kurzus
Akár 100 000 Ft-tal elkezdhető, hosszú távú megtakarítási módszer.
A tőzsdei könyv
Útmutató, amely piaci pánikok esetén is használható.
koronavírus arantén maszk