Előfizetői tartalom

Rövidtávú stratégia: a legnyereségesebb cégek részvényeit kell venni

Portfolio
Nem könnyű feladat a megfelelő befektetési stratégiát megtalálni, viszont egy relatíve egyszerű és sikeresnek módható módja ennek, ha a legprofitabilisebb cégekbe fektetünk. Az S&P 500 vállalatainak durván 10 százaléka rendelkezik 30 százalékot meghaladó nettó profitmarzzsal, ezzel szemben az index vállalatainak átlagos nettó profitmarzsa 14 százalékos.

A profitabilitás nyilvánvalóan fontos, de ami még érdekesebb a befektetők számára, hogy legnyereségesebb cégek részvényeinek hozama megverte a kevésbé nyereséges versenytársaikat az elmúlt időszakban, ami miatt felmerül a kérdés: miért ne vegyük csak meg a legmagasabb profitmarzzsal rendelkező cégek részvényeit? A 2019-es marzsok alapján a legprofitabilisabb S&P 500 cégek...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés